Вийшли трейлери другого сезону "Фантастичні українці" про українську моду та танці

Вийшли трейлери другого сезону "Фантастичні українці" про українську моду та танці
Кадр із фільму «Фантастичні українці» 2.0

Автори циклу документальних фільмів "Фантастичні українці" представили трейлери двох фільмів другого сезону, в яких розкажуть про українську моду та танцювальну індустрію. Подивитися фільми можна буде на YouTube, платформах та телеканалах

Творці циклу документальних фільмів "Фантастичні українці" презентували трейлери другого сезону циклу документальних стрічок про сучасне українське мистецтво. Цього разу вони розкажуть про становлення моди та розвиток танцювальної індустрії.

Нові епізоди можна буде побачити 9 листопада на YouTube каналі проекту, а також на платформах MEGOGO та SWEET.TV та на телеканалах.

Фешн-дизайнери та хореографи розкажуть, як переосмислюють традиційні українські мотиви у своєму мистецтві та як популяризують "українське" за кордоном.

Мода – інструмент діалогу із суспільством

Белла Хадід, Селін Діон, Кендал Дженер та Дуа Ліпа — ось неповний перелік зірок світового масштабу, яких зацікавили українські модні бренди. Засновники брендів розкажуть про те, як їм удалося вийти на закордонний ринок та створити колаборації з лідерами індустрій.

Участь у зйомках взяли співзасновник Ukrainian Fashion Week Ірина Данилевська та дизайнери Лілія Пустовіт, Ксенія та Антон Шнайдер, Лілія Літковська, Світлана Бевза, Аліна Очеретяна (Kachorovska), Ірина Василевська та Тарас Шевчук (Syndicate),, Алі Сауліді, Марія Маслій, Артем Клімчук, Іван Фролов, Марія Гаврилюк та Наталія Каменська (GUNIA Project).

Режисером фільму стала Анастасія Рогоза.

Танцювальний бум тільки починається

Перші місця на міжнародних конкурсах, участь у танцювальних колективах зірок першої величини, постановка видовищних номерів для танцювальних телешоу, які дивляться мільйони, — все це про сучасну українську хореографію.

Героями фільму стали Дмитро Монатик, Костянтин Томільченко, Група KAZAKY, Олексій Тютюнник, Альона Шоптенко, Денис Стульников, Руслан Махов, Анастасія Харченко, Анатолій Сачивко, Олександр Бобик, Аліна Лаговська, Дмитро Жук, Максим Карпенко, Наталія Татаринцева.

Режисер фільму Дмитро Кочнєв.

"Фантастичні українці" – документальний серіал про сучасну українську культуру. Кожен епізод досліджує національний контекст та трансформацію художніх напрямків, що сталися за останні десятиліття.

Проект реалізується за підтримки Українського культурного фонду.

Перший сезон циклу, присвячений музиці, кіно, літературі та візуальному мистецтву, вийшов 19 листопада 2020 року. Їх також можна подивитися на YouTube каналі проекту, платформах MEGOGO та SWEET.TV.