Через обстріл зупинилася Луганська ТЄС. Місто Щастя без води, тепла та світла (Відео)

Через обстріл зупинилася Луганська ТЄС. Місто Щастя без води, тепла та світла (Відео)

Луганську ТЕС зупинено через обстріл території біля міста Щастя в Луганській області. Також раніше внаслідок обстрілів були пошкоджені лінії електропередач та ділянка тепломережі, через що жителі Щастя залишилися без води, тепла та світла. Про це повідомляється на сторінці Луганської ТЕС у соціальній мережі Facebook.

"Сьогодні, 21 лютого 2022 року, о 13.10 відключено від мережі єдиний працюючий блок Луганської ТЕС через відключення ВЛ-220 Лисичанська. Також біля складу паливно-мастильних матеріалів зафіксовано загоряння. Співробітники та основне технологічне обладнання не постраждали", — сказано в повідомленні.

Повідомляється, що на даний час енергетики очікують на припинення обстрілів для проведення робіт з відновлення роботи станції. Враховуючи обставини, адміністрація Луганської ТЕС прийняла рішення мінімізувати знаходження співробітників на ТЕС та не виходити на відкриту територію без гострої виробничої необхідності.

Також повідомляється, що раніше внаслідок обстрілів території поблизу Щастя було пошкоджено лінії електропередач. Через це знеструмлено місто, госпфекальна та водонасосна станції, припинено водопостачання міста. Також пошкоджено ділянку тепломережі біля водонасосної станції, що спричинило зупинку подачі тепла.

Нагадаємо, раніше в штабі Операції об'єднаних сил повідомили, що бойовики "ЛНР" відкрили вогонь із важкого озброєння з підконтрольного їм Луганську з метою звинуватити українських військових.

Нагадаємо також, що днями на Донбасі розпочалося загострення ситуації. Обидві сторони оголосили про обстріл своїх позицій. Зокрема, українська сторона заявила про обстріл з боку "ЛНР" дитячого садка, а потім і приватного будинку у Станиці Луганській, а також ліцею у селищі Врубівка.

У Головному управлінні української розвідки при Міністерстві оборони України   також повідомили про загрозу терактів в окупованому Донецьку — російськими спецслужбами заміновано низку об'єктів соціальної інфраструктури.