Кабмін дозволив літнім українцям витрачати "тисячу від Зеленського" на ліки

Фото: Depositphotos

Кабінет міністрів на засіданні 19 січня вирішив розширити програму "єПідтримка", в рамках якої громадяни, які пройшли вакцинацію проти коронавірусної інфекції, можуть отримати 1 тисячу грн на певні цілі.

Забезпечте стрімке зростання та масштабування компанії у 2024-му! Отримайте алгоритм дій на Business Wisdom Summit.
10 квітня управлінці Арсенал Страхування, Uklon, TERWIN, Епіцентр та інших великих компаній поділяться перевіреними бізнес-рішеннями, які сприяють розвитку бізнесу під час війни.
Забронювати участь

Як повідомив у своєму Telegram-каналі депутат Верховної Ради від "Європейської солідарності" Олексій Гончаренко, тепер вона поширюється і на осіб віком від 60 років, які зможуть купувати за рахунок цих коштів ліки, дозволені та зареєстровані в Україні. Як свідчить опублікований ним проєкт рішення, відповідні зміни уряд вніс до постанови №1272 від 9 грудня 2021 року.

Нагадаємо, що до цього 1 тисячу грн за вакцинацію від Covid-19 можна було витратити лише на отримання послуг у сферах культури, фізкультури та спорту, на придбання залізничних квитків та авіаквитків, а також книг.

Як повідомив у своєму Telegram-каналі прем'єр-міністр Денис Шмигаль, ця норма почне діяти 24 січня.

Крім того, уряд планує розширити дію програми "єПідтримка" і на дітей віком від 12 років. Поки що такі зміни не прийняті, але з цією метою вже оформлено відповідне протокольне доручення.

Зазначимо, що останнє завдання поставив Кабміну під час наради 10 січня президент Володимир Зеленський. А поширення "єПідтримки" на літніх людей для купівлі ними ліків глава держави ініціював ще в середині грудня.

Нагадаємо також, що 13 січня Міністерство охорони здоров'я спростило дітям від 12 років доступ до вакцин від Covid-19, дозволивши щеплюватися без надання довідки про наявність інших щеплень, як це було раніше.

Джерело фото: Depositphotos