НБУ курс:

USD

41,09

-0,00

EUR

45,59

-0,00

Готівковий курс:

USD

41,35

41,30

EUR

45,95

45,80

На макулатуру: вилучені з бібліотек російські книги підуть на переробку для наших видавців

На макулатуру: вилучені з бібліотек російські книги підуть на переробку для наших видавців

Вилучені з українських бібліотечних фондів пропагандистські російські книги можуть піти на макулатуру, заявив міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко. За його словами, оскільки в Україні є проблеми з папером, уся та макулатура може бути перероблена на сировину для вітчизняних книговидавців.

Ще 5 травня Мінкульт заявив, що працює над вилученням пропагандистської російської літератури з українських бібліотечних фондів, щоб замінити її на якісну україномовну літературу та книги українських видавництв. Міністерство визначило чіткі критерії, за якими російську літературу буде вилучено з українських бібліотечних фондів.

Вилучення відбуватиметься на основі відповідних методичних рекомендацій, які напрацювала та схвалила Рада з розвитку бібліотечної справи при Мінкульті, до якої входять провідні спеціалісти бібліотечної справи з усіх регіонів України. Так, у першочерговому порядку потребують вилучення з бібліотек видання, зміст яких спрямований на ліквідацію незалежності України.