Південнокорейський серіал жахів «Поклик пекла» став новим хітом Netflix, обігнавши «Гру в кальмара»

Південнокорейський серіал жахів «Поклик пекла» став новим хітом Netflix, обігнавши «Гру в кальмара»
Кадр із серіалу «Полик пекла». Фото: Netflix

Корейські серіали продовжують підкорювати глядачів. Серіал про жорстокість у жанрі фентезі «Поклик пекла» (Hellbound), що вийшов на Netflix 19 листопада, став новим хітом платформи. Йому вдалося випередити попереднього лідера — «Гру в кальмара»: вже через день після старту він очолив рейтинг у 80 країнах.

Про те, що «Поклик пекла» (Hellbound) став телесеріалом Netflix, що найбільш переглядається у світі, очоливши рейтинги в більш ніж 80 країнах протягом 24 годин після дебюту, повідомляє The Guardian з посиланням на аналітиків FlixPatrol.

Серіал, що складається із шести коротких епізодів по 50 хвилин, зняв південнокорейський режисер Ен Сан Хо, відомий проектами «Потяг до Пусану» та «Станція «Сеул». За основу він узяв веб-тун (так називають комікси, створені спеціально для смартфонів).

Афіша серіалу «Клик пекла». Фото: Netflix

«Ласкаво просимо до нового світу». Це пекло на землі Повний хаос знищує світ. Це пекло на землі Повний хаос знищує світ, - так анонсує свій новий проект Netflix.

Дія серіалу відбувається у недалекому майбутньому – у 2023 році. Команда монстрів відстежує грішників, яким надійшло послання від якоїсь небесної істоти про точну дату і час їхньої смерті.  

Кадр із серіалу «Поклик пекла». Фото: Netflix

Гігантські волохаті істоти спалюють своїх жертв і відправляють їх у пекло.

Напруга людей, які точно знають дату, коли їхнє життя обірветься, і очікують на хвилину розправи, зростає. Це призводить до масової істерії та буму релігійного фанатизму.

У чатах кіноманів багато глядачів, які подивилися серіал, стверджують, що потрібно пережити перші три серії, після чого дія набирає темпу. Багато хто розчарований тим, що це просто непогана розвага на шість годин дозвілля, хоча чекали чогось більшого.

«Поклик пекла» був представлений на міжнародному кінофестивалі в Торонто у вересні цього року, де південнокорейських проектів до цього не було.

У «Поклику пекла» (як і «Ігри в кальмара») відкритий фінал, так що, можливо, Netflix замовить продовження. Режисер «Ігри у кальмари» Хван Дон Хек уже оголосив, що готується незабаром знімати другий сезон.

Кадр із серіалу «Поклик пекла». Фото: Netflix

«Гра в кальмара», де також превалює жорстокість та насильство , протрималася на першому місці 46 днів, починаючи з прем'єри 19 вересня. За перші 28 днів перегляди склали 1,65 млрд годин (цім показником міряють успішний старт проекту).

На початок жовтня серіал переглянули 142 млн. користувачів у 94 країнах.

Це принесло Netflix більш ніж $891 млн. прибутку. При цьому бюджет проекту склав $21,4 млн. (по $2,4 млн. на епізод).