"Дипломатична гра продовжується": Канада також евакуює родини своїх дипломатів з України

"Дипломатична гра продовжується": Канада також евакуює родини своїх дипломатів з України
Канада вивезе з України своїх дипломатів. Фото: Reuters

Уряд Канади вирішив вивезти з України членів сімей канадських дипломатів на тлі наростаючої військової присутності російської армії біля українських кордонів.

Про це повідомила прес-служба Міністерства закордонних справ Канади.

"Безпека канадців, наших співробітників та їхніх сімей у наших представництвах за кордоном є нашим головним пріоритетом. У зв'язку з нарощуванням російської військової могутності і дестабілізацією ситуації в/навколо України ми вирішили тимчасово вивести дітей наших співробітників і членів сімей, які їх супроводжують", — сказано у повідомленні відомства.

МЗС та посольство Канади в Україні "продовжать уважно стежити за ситуацією".

Раніше своїх співробітників та їхніх родичів із посольств в Україні почали евакуюватиВеликобританія та США .

Крім того, уряд Австралії рекомендував своїм громадянам в Україні виїхати з країни, а також евакуює членів сімей австралійських дипломатів, які перебувають у Києві.

При цьому президент України Володимир Зеленський вважає, що рішення цих країн евакуювати з України своїх дипломатів через можливе вторгнення РФ "є тонкощами складної дипломатичної гри". Він зазначив, що посольства країн Євросоюзу залишають усіх своїх співробітників в Україні, а тривога США та Великобританії не означає неминучої ескалації.