Країни ЄС готують новий пакет санкцій проти РФ, який включає обмеження щодо нафти

Країни ЄС розпочали роботу над шостим пакетом санкцій проти Росії з "нафтовими опціями"
Країни ЄС розпочали роботу над шостим пакетом санкцій проти Росії з "нафтовими опціями"

Країни ЄС розпочали роботу над шостим пакетом санкцій проти Росії з "нафтовими опціями". Найближчим часом міністри закордонних справ обговорять подальші кроки щодо посилення заходів проти Росії через її військову агресію проти України.

Про це пише Reuters.

Глава європейської дипломатії Жозеп Боррель заявив, що глави МЗС країн ЄС сьогодні, 11 квітня, обговорять подальші кроки щодо ситуації в Україні, включаючи нові санкції проти Росії.

"Санкції завжди на столі. Міністри обговорять подальші кроки", — сказав він.

При цьому глава МЗС Литви Габріелюс Ландсбергіс заявив, що країни ЄС розпочали роботу над шостим пакетом санкцій проти Росії з "нафтовими опціями".

"Єврокомісія абсолютно ясно заявила, що ми починаємо роботу над шостим пакетом санкцій з нафтовими опціями. Це означає, що ми вже розпочали роботу з досягнення консенсусу", — повідомив він.

Зазначимо, нещодавно Євросоюз затвердив п'ятий пакет санкцій проти Росії. Одна з ключових заборон у ньому — ембарго на російське вугілля, але воно починає діяти лише із серпня 2022 року.

Європарламент у свою чергу вимагає повного ембарго на російські енергоносії. Відповідну резолюцію підтримали 413 європарламентарів.

Водночас про негайну заборону імпорту російського газу поки не йдеться. Проте МЗС Італії заявило, що після звірств у Бучі країна підтримає рішення Євросоюзу проти постачання російського газу.