МЗС України закликало "зберігати спокій" на тлі загрози вторгнення РФ

МЗС України закликало "зберігати спокій" на тлі загрози вторгнення РФ
МЗС України закликало "зберігати спокій" на тлі загрози вторгнення РФ

У Міністерстві закордонних справ України заявляють про важливість "зберігати спокій та консолідуватися" на тлі повідомлень західних ЗМІ про нібито загрозу вторгнення Росії.

Про це йдеться у повідомленні МЗС.

"З самого початку ескалації з боку Російської Федерації керівництво нашої держави, українська дипломатія та армія докладають максимум зусиль, щоб Україна залишалася стійкою та готовою до різних сценаріїв розвитку подій, а будь-які агресивні наміри щодо нашої держави не втілилися в життя", - йдеться у повідомленні МЗС.

У відомстві запевняють, що ситуація перебуває під пильним контролем влади.

"Завдяки рішенням президента, парламенту та уряду, прийнятим останнім часом, а також допомоги партнерів, Україна додатково зміцнила здатність захистити безпеку держави та українських громадян", - йдеться у заяві.

У МЗС наголошують, що "зараз наша держава має сильну позицію завдяки скоординованим дипломатичним контактам на всіх рівнях, завершенню підготовки у США та ЄС жорстких санкцій, постачанню зброї та наданню макрофінансової допомоги".

"Зараз критично важливо зберігати спокій, консолідуватися всередині країни, уникати дій, що розхитують стабільність і сіють паніку. Збройні сили України постійно відстежують розвиток подій і готові давати відсіч будь-яким посяганням на територіальну цілісність і суверенітет України", - повідомили в МЗС.

У заяві зазначено, що Збройні сили постійно відстежують розвиток подій та готові давати відсіч будь-яким посяганням на територіальну цілісність та суверенітет України.

Крім того, українська дипломатія цілодобово перебуває на зв'язку з усіма ключовими партнерами, оперативно отримує необхідну інформацію, яка дозволяє робити своєчасні дії.

"Ми продовжуємо працювати для зниження напруги та мобілізації конкретної підтримки міжнародних партнерів з метою утримання Росії у руслі дипломатичного діалогу", - підсумували в МЗС.

Зазначимо, закордонні ЗМІ з посиланням на анонімні джерела у Білому домі знову публікують повідомлення про можливе повномасштабне військове вторгнення Росії в Україну.

Зокрема, видання The Guardian з посиланням на дипломатичні джерела повідомило, що президент США Джозеф Байден передав лідерам країн Євросоюзу та іншим союзникам інформацію про можливість початку повномасштабних військових дій між Україною і РФ вже 16 лютого.

Крім того, інформаційне агентство Bloomberg з посиланням на офіційних осіб, знайомих із цим питанням, повідомило, що будь-які дії з боку Росії щодо України можуть розпочатися вже у вівторок, 15 лютого.

На тлі можливої агресії Росії спочатку президент США Джозеф Байден   закликав   всіх американців, які залишаються в Україні, негайно залишити країну.

Після заяви американського лідера інші країни почали робити масово аналогічні заклики до своїх громадян. Станом на ранок 12 лютого вже чотирнадцять країн зробили такі заяви.

Водночас міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба вважає, що заява президента США Джозефа Байдена із закликом до американських громадян покинути Україну не свідчить про будь-яку радикальну зміну ситуації з безпекою в країні.