Україна отримала третю партію летального озброєння від США

Україна отримала третю партію летального озброєння від США
Озброєння використовуватимуть лише для захисту. Фото: Facebook Анни Маляр

В Україну увечері 25 січня прибула третя партія міжнародної технічної допомоги від США для Збройних сил. Цього разу доставили сучасне обладнання та боєприпаси оборонного призначення.

Забезпечте стрімке зростання та масштабування компанії у 2024-му! Отримайте алгоритм дій на Business Wisdom Summit.
10 квітня управлінці Арсенал Страхування, Uklon, TERWIN, Епіцентр та інших великих компаній поділяться перевіреними бізнес-рішеннями, які сприяють розвитку бізнесу під час війни.
Забронювати участь

Про це повідомила заступник міністра оборони Ганна Маляр у Facebook.

Третю партію також доставили літаком до міжнародного аеропорту "Бориспіль". Його зустріли представники Міноборони та американського посольства.

На цей раз США відправили в Україну військову допомогу на суму 200 мільйонів доларів. Відомо, що в Україну, зокрема, доправили 300 протитанкових ракет Javelin.

При цьому використовуватимуть це озброєння лише для захисту, заявляли раніше в Міноборорні.

Попередні дві партії Україна отримала 22 і 23 січня. Вперше військова допомога включає майже 100 тонн летальної зброї та спорядження, у тому числі боєприпаси для ЗСУ на лінії фронту.

Вдруге Україна отримала понад 80 тонн зброї для посилення обороноздатності.

Крім того, США дозволили своїм союзникам постачати зброю Україні. Першими вирішили скористатися цим правом країни Балтії, які вже офіційно заявили, що відправлять протитанкові ракетні комплекси Javelin та ракети інших видів.

США продовжують надавати військову допомогу Україні, зокрема й фінансову. Водночас Держдеп США дозволив від'їзд держслужбовців США та зобов'язав виїхати з України членів сімей співробітників посольства Сполучених Штатів Америки у Києві.