НБУ курс:

USD

41,45

+0,04

EUR

46,11

--0,01

Готівковий курс:

USD

41,74

41,65

EUR

46,60

46,40

Відповідь на заборону Russia Today: у РФ заблокували німецьку телерадіокомпанію Deutsche Welle

Відповідь на заборону Russia Today: у РФ заблокували німецьку телерадіокомпанію Deutsche Welle
РФ заборонила мовлення DW на всій території країни. Фото: Wikipedia

У Росії заборонили мовлення німецької радіостанції та телеканалу Deutsche Welle після того, як Німеччина заблокувала пропагандистський телеканал Russia Today.

Економічна відповідальність: Топ платників податків 2024
Якщо ваша компанія входить до топ-10 підприємств своєї галузі, якщо вона свідомо будуєте “білий бізнес” та чесно платить податки задля підтримки держави — запрошуємо взяти участь у проєкті “Економічна відповідальність: Топ платники податків 2024”
Заповнити анкету

У Міністерстві закордонних справ РФ підтверджують, що заборону ввели як відповідь на блокування супутникового та іншого мовлення німецькомовного телеканалу RT DE.

Крім того, російський уряд вирішив анулювати акредитацію всіх співробітників російського бюро Deutsche Welle. Супутникове мовлення DW на території Росії також під забороною.

"Ініціюємо компетентними органами Російської Федерації процедури розгляду питання про визнання Deutsche Well іноземним засобом масової інформації, який виконує функції іноземного агента",  зазначили у відомстві.

У МЗС РФ додали, що складуть список представників державних та громадських структур Німеччини, які причетні до заборони Russia Today.

Пізніше всім, хто потрапить до цього переліку, заборонять в'їзд на територію Росії. Наразі такий список ще не готовий.

Нагадаємо, 2 лютого німецький медіарегулятор запровадив заборону мовлення телеканалу RT DE на території ФРН.

Регулятор пояснив, що телеканал RT DE – це програма мовлення, яка потребує ліцензії. Але відповідно до статті 52 Міждержавного договору про ЗМІ така ліцензія не видавалася і не запитувалась.

"У зв'язку з цим організація та розповсюдження телепрограми в прямому ефірі в інтернеті, через мобільний та смарт-додаток RT News і через супутник повинні бути припинені. Організатор RT DE не може посилатися на будь-який інший законний дозвіл відповідно до європейського законодавства", — підкреслили у Комісії з ліцензування та нагляду.

Раніше в грудні 2021 року YouTube повторно заблокував німецькомовний канал RT. У компанії Google, яка володіє відеохостингом, повідомили тоді, що знову видалили канал RT DE через обхід обмежень, які ввели раніше.

До цього YouTube блокував RT DE у вересні, після чого російська влада звинуватила Google у цензурі.