В українському офісі Rocket масові скорочення: зменшили фінансування — ЗМІ

rocket сервіс
Кур'єр Rocket. Фото: investory.news

Компанія Rocket, яка займається доставкою продуктів та їжі, у грудні 2021 – січні 2022 року скоротила понад 50 осіб. Про це повідомляє DOU.

Скорочення торкнулося бек та фронт-офісу, tech команди. 40% із загальної кількості тих, хто потрапив під цей процес – технічні фахівці. У пресслужбі компанії пояснили скорочення змінами ринку та зменшенням фінансування.

Rocket спеціалізується на послугах доставки їжі та продуктів за допомогою мобільного додатку. Користувач замовляє онлайн-доставку із партнерських магазинів та закладів харчування.

Офіси компанії діють у Києві та Вінниці, в інших містах – лише представники. У 2019 році в Києві Rocket відкрила кухню, яка працює лише на замовлення онлайн – так звана dark kitchen. На липень 2021 року у столиці діяло вже п'ять таких кухонь.

У 2020 році компанія потрапила до топ-30 українських стартапів за версією Forbes, посівши 14 місце. Оцінка Rocket, за даними видання, становила 50-100 мільйонів доларів США.

До цього скорочення в Україні, крім кур'єрів, працювали понад 400 співробітників компанії.

Нагадаємо, ЗМІ повідомляли,   що німецькі правоохоронці підозрюють інвестора Rocket Тимура Рохліна у причетності до великої афери з використанням псевдоінвестиційних майданчиків, збитки від якої оцінюються у десятки мільйонів євро.

За даними слідства, група українців та іноземців у 2017-2020 роках виманювала у європейців кошти, пропонуючи їм інвестувати у різні активи та обіцяючи зростання вкладень у 100 та більше разів.

Правоохоронців заявили, що коли клієнти хотіли вивести гроші, їм дзвонили нібито представники торгових платформ, вимагаючи перерахувати збір за обслуговування та комісію за переведення в готівку в розмірі 15% від суми. Однак після внесення сплати акаунти інвесторів блокувалися, а гроші привласнювали собі шахраї.

Після публікації розслідування про інвестора сервісу доставки їжі Rocket Тимуру Рохліна інтернет-видання Dev.ua зазнало DDOS-атаки. Delo.ua звернулося до компанії Rocket за коментарями щодо цієї ситуації. У ній заявили, що не мають відношення до DDоS-атаки на видання Dev.ua. та її можуть "коментувати події, що стосуються третіх осіб — клієнтів, інвесторів та їх родичів".