У Бородянці відкрили перше у Київській області модульне містечко для людей, що втратили житло (ФОТО)

У Бородянці відкрили перше у Київській області модульне містечко для людей, що втратили житло (ФОТО)
Фото: Мінрегіон

У селищі Бородянка Київської області 1 червня відкрили перше у регіоні модульне містечко для внутрішньо переміщених осіб. Як повідомляє Міністерство розвитку громад та територій, на відкритті були присутні глава відомства Олексій Чернишов разом із прем'єр-міністром Польщі, яка передала модульне містечко, Матеушем Моравецьким.

Модульне містечко дозволить тимчасово розселити 352 особи, серед яких жінки, діти та люди похилого віку, які після окупації залишилися без даху над головою. Воно складається з чотирьох моноблоків по 40 модулів кожний.

Містечко включає житлові та санітарні модулі (туалет/душ), пральні, столові, ігрові та адміністративні модулі, має освітлення та опалення, а також повністю мебльоване. Нагадаємо, що розташоване воно на території стадіону.

Це містечко, як і попередні, встановлені у Львові, було передано урядом Польщі безкоштовно, включаючи доставку, складання та меблювання. За словами Чернишова, такі містечка в Київській області заплановано встановити в Бучі, Макаріві, Іванкові та Гостомелі.

"Звісно, такий варіант проживання є тимчасовим. Мінрегіон зараз активно напрацьовує середньострокові та довгострокові варіанти вирішення житлових потреб та відновлення пошкодженого житлового фонду на деокупованих територіях", - наголосив профільний міністр.

Він також озвучив масштаби шкоди, завданої внаслідок російського вторгнення до Бородянки: у селищі частково або повністю зруйновано 552 приватних будинки та 24 багатоквартирних будинки, дві школи та всі адміністративні будівлі.

Зазначимо також, що 2 травня Київська ОВА повідомила, що у Бородянці та Ірпені для людей, які втратили житло, планується побудувати протягом п'яти місяців два житлові комплекси на 50 тисяч квадратних метрів кожен.