Через "Омікрон" американські компанії змушені відкладати вихід на IPO

"Омікрон", IPO
"Омікрон" ускладнив американським компаніям відзначення IPO. Фото: Depositphotos

Швидке поширення нового штаму коронавірусу "Омікрон" у США створило нові проблеми та бар'єри для американських компаній. Зокрема ті з них, які готувалися вийти на IPO, змушені відкласти свої плани, повідомляє видання WSJ.

Інші компанії переглядають плани відзначення виходу на біржу в день лістингу. Це пов'язано з посиленням карантинних заходів, які посилюють через поширення "Омікрону".

Наприклад, керівники онлайн-банкінгу Dave планували вирушити до Нью-Йорка, щоб відсвяткувати його дебют на фондовому ринку 6 січня, але змінили своє рішення у зв'язку зі швидким зростанням рівня зараження Covid-19.

"NASDAQ (американський позабіржовий ринок, що спеціалізується на акціях високотехнологічних компаній — Delo.ua) відправив нам подіум, і ми перебудували його в нашій штаб-квартирі, де ми вперше розпочали бізнес", — сказав генеральний директор Джейсон Уілк.

Приватна інвестиційна компанія TPG спочатку сподівалася відсвяткувати свій вихід на IPO офлайн. Але коли у США різко збільшилася кількість нових заражень коронавірусом, ці плани змінилися.

Напередодні більш ніж у мільйона людей у США діагностували Covid-19. Ця добова кількість нових випадків зараження коронавірусом побила світовий рекорд.

Збільшення кількості нових випадків Covid-19 пов'язане зі штамом "Омікрон", вважають у США. Вперше цей варіант коронавірусу, який вплинув на багато сфер, особливо на туризм, виявили в ПАР.

Через цей варіант скасовують авіарейси та спектаклі у театрах. Крім того, країни посилюють правила в'їзду через новий варіант коронавірусу. Зокрема уряд Чехії змінив умови в'їзду в країну, це стосується і українців.

Тепер потрапити на територію Чехії без Covid-тесту можна лише тим, хто зробив уже три щеплення від коронавірусу, дві дози допускаються лише для підлітків до 18 років.

Фото: Depositphotos