Apple купила стартап, який створює музику за допомогою штучного інтелекту

Apple купила стартап, який створює музику за допомогою штучного інтелекту
Apple купила програму, яка створює динамічні треки. Фото: VCTR

Американська технологічна компанія Apple придбала стартап під назвою AI Music, яка використовує штучний інтелект для створення музики. Про це повідомляє інформаційне агентство Bloomberg.

AI Music заснували у 2016 році в Лондоні. На початку лютого Apple уклала угоду щодо купівлі компанії, до цього в ній працювало близько двох десятків співробітників. Скільки Apple заплатила за стартап, наразі невідомо.

Технологія AI Music створює саундтреки з використанням безкоштовної музики та штучного інтелекту.

Як пояснили в Bloomberg , ідея полягає в тому, щоб створювати динамічні треки, які можуть змінюватись при різних взаємодіях із користувачами. Наприклад, пісня у відеогрі може змінюватись в залежності від настрою. Також може змінюватись ритм музики, коли людина, наприклад, займається спортом.

"Ми хочемо дати користувачам можливість вибирати музику, яку можна легко редагувати відповідно до своїх бажань", — зазначили в Apple.

Хоча ця угода є відносно невеликою, вона є одним з небагатьох придбань технологічного гіганта за останній рік. До цього Apple купувала компанію Primephonic.

Цей стартап керував сервісом потокової передачі класичної музики, який Apple планує перетворити на програму, прив'язану до Apple Music, у 2022 році.