Авіакомпанія KLM зупиняє польоти в Україну

Авіакомпанія KLM зупиняє польоти в Україну
Авіакомпанія KLM зупиняє польоти в Україну

Нідерландська авіакомпанія KLM призупиняє польоти до України на тлі загрози російського вторгнення. Коли компанія відновить польоти в Україну, поки невідомо.

Про це повідомило видання De Telegraaf із посиланням на офіційного представника компанії.

Сьогоднішній рейс KLM до Києва скасовано. Коли компанія відновить польоти до України, наразі невідомо.

Представник KLM заявив, що рішення про зупинку польотів було ухвалено після того, як 12 лютого міністерство закордонних справ Нідерландів надало Україні "червоний" рівень небезпеки поїздок і рекомендувало своїм громадянам відмовитися від відвідування країни.

Представник KLM зазначив, що з 2014 року перевізник перестав літати над Кримом та східними регіонами України.

Нагадаємо, раніше швейцарська авіакомпанія Swiss, австрійська Austrian Airlines та нідерландська KLM відмовилися від нічної стоянки у Києві на тлі повідомлень про можливий напад Росії на Україну.

Зазначимо, закордонні ЗМІ з посиланням на анонімні джерела у Білому домі знову публікують повідомлення про можливе повномасштабне військове вторгнення Росії в Україну.

Зокрема, видання The Guardian з посиланням на дипломатичні джерела повідомило, що президент США Джозеф Байден передав лідерам країн Євросоюзу та іншим союзникам інформацію про можливість початку повномасштабних військових дій між Україною і РФ вже 16 лютого.

Крім того, інформаційне агентство Bloomberg з посиланням на офіційних осіб, знайомих із цим питанням, повідомило, що будь-які дії з боку Росії щодо України можуть розпочатися вже у вівторок, 15 лютого.

На тлі можливої агресії Росії спочатку президент США Джозеф Байден   закликав   всіх американців, які залишаються в Україні, негайно залишити країну.

Після заяви американського лідера інші країни   почали масово робити аналогічні заклики   до своїх громадян. Станом на ранок 12 лютого вже 19 країн зробили такі заяви.