Без Гелендвагена: Mercedes-Benz зупиняє прийом замовлень на G-Class

Без Гелендвагена: Mercedes-Benz зупиняє прийом замовлень на G-Class
Без Гелендвагена: Mercedes-Benz зупиняє прийом замовлень на G-Class

Німецький автовиробник Mercedes-Benz тимчасово перестав приймати замовлення на моделі G-Class, щоб складальне підприємство впоралося зі збільшеним попитом.

Про це повідомляє видання Automobilwoche.

Компанія Mercedes-Benz опинилася серед головних постраждалих від глобального світового дефіциту мікрочіпів, спровокованого пандемією коронавірусу. Через це черги на деякі моделі Mercedes-Benz розтяглися на два роки і навіть більше.

У деяких країнах при замовленні індивідуальної комплектації Mercedes-Benz G-Class автомобіля доведеться чекати майже три роки - його доставлять лише під кінець 2024 року.

Так, прийом замовлень на G-клас у Німеччині припинився ще 17 січня, причому дилерів заздалегідь не попередили, а просто поставили перед фактом. Вони змушені були пояснювати своїм клієнтам, що бажаний автомобіль, на жаль, не може бути випущений.

"Кількість замовлень по всьому світу, що невпинно зростає, означає, що наш поточний обсяг виробництва вичерпаний, і, на жаль, в даний час ми не можемо приймати будь-які нові замовлення клієнтів у Німеччині", - підтвердила компанія в повідомленнях на форумах і в ЗМІ на запит Automobilwoche.

Завод Magna Steyr у місті Граце (Австрія), де збирають моделі G-Class, просто не справляється з таким високим попитом, а дефіцит мікрочіпів не дозволяє наростити виробництво.

У такій ситуації у Mercedes-Benz зважилися на радикальний крок - призупинили прийом замовлень на модель.

Поки невідомо, коли замовлення на Mercedes-Benz G-Class буде відновлено.

Згідно з інсайдерською інформацією, черга на Гелендвагени вже й так розтягнулася до четвертого кварталу 2024-го. Саме тому Mercedes-Benz  і вирішили тимчасово призупинити прийом замовлень на нові машини.

Зазначимо, поточна ціна на моделі G-Class стартує зі 104 577 євро – і, враховуючи ситуацію на ринку, навряд чи клієнти зможуть розраховувати на знижку.

Mercedes-Benz G-Class продовжує залишатись однією з найпопулярніших моделей німецької марки. Так, у двадцять першому по всьому світу було реалізовано 41174 таких позашляховиків, що є найкращим результатом з 1979 року, тобто з моменту виходу оригінального Гелендвагена першого покоління (W460).

Крім того, автомобілі Mercedes-Benz G-Class мають великий попит серед українських знаменитостей, бізнесменів і політиків. Одним із найвідоміших Гелендвагенів в Україні є позашляховик народного депутата Олександра Дубинського. Раніше він був зелений.

Фото: Facebook журналіста Сергія Гришина

Щоправда, відразу ж після того, як Олександра Дубинського виключили з фракції "Слуга народу", нардеп перефарбував автомобіль у чорний колір.

Відповідне фото у соцмережах він прокоментував такими словами: "Здерли із себе зелений підчисту", і визнав, що перефарбовування джипа в зелений колір було помилкою.

При цьому нардеп зазначив, що процедура зняття зеленого кольору коштувала йому сто доларів.

Як повідомлялося раніше, Mercedes-Benz з'ясувала, що проблеми в деяких їхніх автомобілях можуть призвести до займання машини. Тому автовиробник вирішив відкликати понад 800 тисяч своїх авто.