У Bentley замахнулися на створення елітного електромобіля

Bentley, який виробляє автомобілі марки "Люкс" з 1919 року, планує інвестувати 2,5 млрд фунтів стерлінгів в екологічність протягом наступних 10 років
Bentley планує розпочати виробництво електромобіля класу "Люкс" у 2025 році. Фото: Pixabay

Британська автомобільна компанія Bentley, яка належить Volkswagen, має намір розпочати виробництво першого електромобіля класу "Люкс" у 2025 році.

Як повідомляє The Guardian, перший повністю електричний електромобіль буде розроблено та випущено на заводі в Крю.

За інформацією видання, Bentley, який виробляє автомобілі марки "Люкс" з 1919 року, планує інвестувати 2,5 млрд фунтів стерлінгів в екологічність протягом наступних 10 років.

"Це означає, що компанія починає повну трансформацію всіх автомобілів Bentley та її заводу в Крю, на якому працює 4 тисячі співробітників", - зазначають у газеті.

У The Guardian додали, що Bentley наприкінці 2020 року оголосила про плани припинити випуск авто, що працюють на викопному паливі, до 2030 року, "намагаючись зробити свою діяльність повністю нейтральною до вуглецю до того ж часу".

Нагадаємо, британський виробник люксових авто Bentley запланував до 2030 року стати повністю електромобільною маркою, припинивши випуск автомобілів з двигунами внутрішнього згоряння.

Раніше повідомлялося, що Bentley у рамках проекту Bentley Blower Continuation планує відтворити культовий Team Blower сера Генрі "Тіма" Біркіна.