НБУ курс:

USD

41,36

+0,04

EUR

46,01

+0,21

Готівковий курс:

USD

41,60

41,50

EUR

46,15

46,00

Армія РФ атакувала Дніпропетровщину, на Харківщині двоє загиблих: ситуація у регіонах

війна
Фото: пресслужба Дніпропетровської ОВА

Російські війська вночі та вранці обстрілювали Дніпропетровщину з артилерії та атакували безпілотниками, поранена 85-річна жінка.Унаслідок російських обстрілів на Херсонщині за минулу добу поранені десятеро людей. Протягом доби окупанти 306 разів били по населених пунктах Запорізької області, зруйновані житлові будинки та об'єкти інфраструктури.

Економічна відповідальність: Топ платників податків 2024
Якщо ваша компанія входить до топ-10 підприємств своєї галузі, якщо вона свідомо будуєте “білий бізнес” та чесно платить податки задля підтримки держави — запрошуємо взяти участь у проєкті “Економічна відповідальність: Топ платники податків 2024”
Заповнити анкету

Окупанти атакували два райони Дніпропетровщини

Російські війська вночі атакували дві громади Дніпропетровської області, є постраждала, повідомив голова ОВА Сергій Лисак.

"Ворог атакував два райони нашої області. Вночі обстріляв з артилерії Зеленодольську громаду на Криворіжжі. Постраждала 85-річна жінка. Сталося загоряння. Пошкоджено приватний будинок", - зауважив він.

Фото: пресслужба Дніпропетровської ОВА
Фото: пресслужба Дніпропетровської ОВА

Зокрема, Нікопольщину агресор обстрілював і вночі, і вже до ранку. Застосовував артилерію і дрони-камікадзе. Під ударом були сам Нікополь, Марганецька та Покровська громади.

Пошкоджено будинок, господарську споруду та газопровід, люди не постраждали.

На Харківщині двоє загиблих

Загарбники продовжують тероризувати мирне населення Харківщини. Як повідомив очільник ОВА Олег Синєгубов, у місті Куп'янськ внаслідок обстрілу горів дах будинку та приватний будинок.

Також у селі Нова Казача внаслідок обстрілу горів гараж, господарча будівля та 2 мотоцикли.

У селі Одноробівка внаслідок обстрілу горіла господарча споруда. Внаслідок артобстрілу (5 ударів) пошкоджено двоповерховий багатоквартирний будинок та електромережі.

Крім того, у селі Кучерівка внаслідок обстрілу пошкоджено будинок.

У селі Орішанка внаслідок обстрілу горіла лісова підстилка на площі 8 Га та трава на площі 4 га.

У селі Куп янськ-Вузловий внаслідок обстрілу горіла трава, пошкоджено будинок. Загинули 2 чоловіків віком 51 та 58 років. Постраждали три жінки 45, 63, 85 років.

На Херсонщині поранені десятеро людей

Як повідомив голова Херсонської ОВА Олександр Прокудін, минулої доби під ворожим вогнем та авіаударами опинилися Станіслав, Антонівка, Кізомис, Садове, Широка Балка, Білозерка, Понятівка, Нікольське, Берислав, Новорайськ, Милове, Гаврилівка, Зміївка та місто Херсон.

Він зазначив, що через російську агресію 10 осіб отримали поранення.

Зокрема, росіяни поцілили в заклад культури, житлові квартали населених пунктів області, зокрема 3 багатоповерхівки та 10 приватних будинків. Також окупанти пошкодили газопровід і приватні автомобілі.

Армія РФ обстріляла дев'ять населених пунктів Запорізької області

Російські війська за добу здійснили 306 обстрілів по 9 населених пунктах Запорізької області, повідомив глава ОВА Іван Федоров.

За його словами, війська РФ здійснили 6 авіаційних ударів по Оріхову, Новоандріївці, Малій Токмачці та Левадному, 132 БПЛА різної модифікації атакували Біленьке, Гуляйполе, Новоандріївку, Роботине, Малу Токмачку, Левадне та Малинівку.

Також 4 обстріли РСЗВ накрили Гуляйполе і Роботине, а 164 артобстріли завдано по території Біленького, Гуляйполя, Оріхова, Преображенки, Новоандріївки, Роботиного, Малої Токмачки, Малинівки і Левадного.

За добу надійшло 17 повідомлень про руйнування житлових будинків та об'єктів інфраструктури. Мирні жителі не постраждали.

Загарбники обстріляли прикордоння Сумщини 22 рази

Минулої ночі та вранці суботи росіяни 22 рази обстріляли прикордоння на Сумщині, ворог атакував 11 громад області. Про це в Телеграмі повідомляє Сумська ОВА.

«Вночі та зранку росіяни здійснили 22 обстріли прикордонних територій та населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 57 вибухів», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що обстрілів зазнали Хотінська, Білопільська, Краснопільська, Великописарівська, Новослобідська, Березівська, Глухівська, Есманьська, Шалигинська, Свеська та Дружбівська громади.

Зокрема, Шалигинську громаду ворог атакував FPV-дронами і обстрілював з мінометів. На територію Свеської, Есманьської, Березівської та Дружбівської і Білопільської громад скинув керовані авіабомби.

Окрім того, російські військові скидали міни на територію Хотинської і Новослобідської громад, по Краснопільській, Новослобідській та Великописарівській громадах росіяни вдарили з артилерії та скинули міни, а Глухівську атакували дроном.