НБУ курс:

USD

41,36

+0,04

EUR

46,01

+0,21

Готівковий курс:

USD

41,60

41,50

EUR

46,15

46,00

Міноборони повернуло постачальникам неякісне речове майно на понад 550 млн грн

Міноборони повернуло постачальникам неякісне речове майно на понад 550 млн грн
Фото: Пресслужба Міноборони

У серпні 2024 року Міністерство оборони України повернуло постачальникам для усунення недоліків майже 230 тисяч одиниць товару, який не відповідав вимогам, на суму понад 550 мільйонів гривень.

Економічна відповідальність: Топ платників податків 2024
Якщо ваша компанія входить до топ-10 підприємств своєї галузі, якщо вона свідомо будуєте “білий бізнес” та чесно платить податки задля підтримки держави — запрошуємо взяти участь у проєкті “Економічна відповідальність: Топ платники податків 2024”
Заповнити анкету

Про це повідомила пресслужба відомства.

Там зазначають, що дане речове майно не було поставлено до ЗСУ у зв’язку з його невідповідністю, що виявили на етапі технічного огляду товару за якістю.

Як наголосив заступник міністра оборони Юрій Джигир, нещодавно через зміни в наказі Міноборони № 375 було впроваджено проведення технічного огляду товару на Об’єднаних центрах забезпечення Командування сил логістики, а не на підприємствах постачальника, як це було раніше.

Він пояснив, що це дозволило значно зменшити ризик підміни речового майна, технічний огляд якого було здійснено на підприємствах постачальника.

У серпні Міноборони прийняло майна на 1,6 мільярда гривень

Також Джигир повідомив, що у серпні за чинними контрактами Міноборони прийняло від постачальників понад 1,5 мільйона одиниць речового майна на загальну суму 1,6 мільярда гривень. Постачання здійснювалося за 84 державними контрактами.

Усього з початку 2024 року Центральне управління контролю якості Міністерства оборони України прийняло понад 16 мільйонів одиниць речового майна на загальну суму 11,9 мільярда гривень.

Разом з тим, оборонне відомство повернуло постачальникам 1,8 мільйона одиниць товарів на суму 1,6 мільярда гривень для усунення виявлених невідповідностей.

Нагадаємо, у червні Міноборони запобігло постачанню майже 340 тонн неякісних та небезпечних продуктів для українських військових. В результаті перевірок суб'єктів господарювання перед постачанням до військових частин було забраковано харчових продуктів загальною вагою 321 787 тонн.

Додамо, днями "Державний оператор тилу" (ДОТ) презентував DOT-Chain – інноваційну ІТ-систему для управління тиловими потребами ЗСУ. Її основне завдання - зробити процес забезпечення військових легшим і швидшим. Зокрема, це стане можливим завдяки спрощенню процесів, збільшенню поінформованості та посиленню підтримки військових і постачальників.