НБУ курс:

USD

41,25

+0,03

EUR

45,71

--0,44

Готівковий курс:

USD

41,50

41,42

EUR

46,15

46,00

В рамках коаліції з розмінування Україна отримає пікапи та вантажівки на 22 млн євро

В рамках коаліції з розмінування Україна отримає пікапи та вантажівки на 22 млн євро
Фото: Міноборони

Країни-члени коаліції спроможностей з розмінування погодили закупівлю пікапів та вантажівок на суму 22 мільйони євро для підтримки Державної спеціальної служби транспорту (ДССТ) та Командування Сил підтримки Збройних сил України (ЗСУ). Литва виділяє 15 мільйонів євро, а Швеція — 7 мільйонів євро.

Економічна відповідальність: Топ платників податків 2024
Якщо ваша компанія входить до топ-10 підприємств своєї галузі, якщо вона свідомо будуєте “білий бізнес” та чесно платить податки задля підтримки держави — запрошуємо взяти участь у проєкті “Економічна відповідальність: Топ платники податків 2024”
Заповнити анкету

Про це повідомили у Міноборони.

Рішення ухвалили під час зустрічі партнерів коаліції, що відбулася у Рейк'явіку, столиці Ісландії. На заході обговорили також подальші плани розвитку та зміцнення спроможностей українських підрозділів з розмінування.

Коаліція також обговорила проект Дорожньої карти розвитку спроможностей підрозділів розмінування Міноборони України та ЗСУ на період до 2034 року. Це передбачає поступове зміцнення ресурсів та розвиток інфраструктури для забезпечення безпеки в Україні.

Коаліція, очолювана Литвою та Ісландією, зосереджена на підвищенні ефективності бойового та гуманітарного розмінування, що відіграє ключову роль у відновленні безпечних умов на звільнених територіях країни.

Нагадаємо, у вересні Литва передала Україні бронеавтомобілі М113, а також позашляховики та запчастини до них, які зміцнять можливості української армії з розмінування.

Україні розмінували понад 5 тис. кв. км

Від початку збройної російської агресії державні оператори протимінної діяльності обстежили та розмінували 5 308 кв. км української території.  Усього з початку року здійснено нетехнічне обстеження у 59 територіальних громадах, 235 кв. км ідентифіковано як імовірно забруднені.

Наразі гуманітарне розмінування здійснюється на 282 ділянках загальною площею 17,5 кв. км. З них 88 ділянок загальною площею 7,23 кв. км уже передано територіальним громадам.

Крім того, відповідно до Плану виконання заходів з очищення від вибухонебезпечних предметів земель сільськогосподарського призначення було обстежено та розміновано 2 059 кв. км. Цю територію вдалося повернути до продуктивного використання.