НБУ курс:

USD

41,36

+0,04

EUR

46,01

+0,21

Готівковий курс:

USD

41,60

41,50

EUR

46,15

46,00

Велика Британія оголосила про новий пакет допомоги Україні

Велика Британія оголосила про новий пакет допомоги Україні
Міністр закордонних справ Великої Британії Девід Леммі

Міністр закордонних справ Великої Британії Девід Леммі під час свого візиту до Києва оголосив про новий пакет фінансової допомоги Україні на суму понад 600 мільйонів фунтів стерлінгів.

Економічна відповідальність: Топ платників податків 2024
Якщо ваша компанія входить до топ-10 підприємств своєї галузі, якщо вона свідомо будуєте “білий бізнес” та чесно платить податки задля підтримки держави — запрошуємо взяти участь у проєкті “Економічна відповідальність: Топ платники податків 2024”
Заповнити анкету

Про це повідомляється на сайті британського уряду.

Цей пакет включає 242 мільйони фунтів стерлінгів, які вже були анонсовані на 2024-2025 роки, і спрямовані на негайні гуманітарні, енергетичні та стабілізаційні потреби України. Важливою частиною цієї допомоги є підтримка реформ, відновлення країни та її реконструкції після руйнувань, спричинених війною.

Крім того, Леммі оголосив про розгортання кредитних гарантій на суму 484 мільйони доларів для Світового банку. Ці кошти мають зміцнити економічну стабільність України, підтримати роботу державних установ, забезпечити оплату праці державних службовців, медичних працівників та фінансування пенсій.

Згідно з повідомленням, це другий етап розгортання кредитних гарантій у рамках пакету на 3 мільярди доларів, який був анонсований під час Конференції з відновлення України у Лондоні минулого року.

Девід Леммі також відзначив, що ця допомога спрямована на підтримку найбільш вразливих верств населення України, які продовжують страждати від російських ракетних ударів та атак безпілотників, що руйнують критичну інфраструктуру. Окремо він підкреслив, що ці фінансові ресурси спрямовані на підтримку довгострокових економічних потреб України, реконструкцію та розвиток енергетичного сектору.

Міністр закордонних справ наголосив на важливості підтримки України, підкресливши, що боротьба українського народу за свободу і незалежність є також боротьбою за безпеку Британії та Європи.

"Підтримка Великобританією України є непохитною. Наше зобов’язання щодо підтримки на суму понад 600 мільйонів фунтів стерлінгів є внеском нашої постійної підтримки Україні. Це надасть життєво важливу підтримку українцям, які продовжуватимуть терпіти невпинні напади Росії", - сказав він. 

Нагадаємо, 8 вересня на пресконференції після засідання Контактної групи з оборони України на авіабазі "Рамштайн" в уряді Великої Британії повідомили, що нададуть Україні ракети ППО на 162 мільйони фунтів стерлінгів (213,13 млн доларів).