НБУ курс:

USD

41,44

-0,00

EUR

46,24

-0,00

Готівковий курс:

USD

41,74

41,65

EUR

46,60

46,40

Внаслідок російської масованої атаки постраждали 15 областей

Внаслідок російської масованої атаки постраждали 15 областей
Наслідки влучання "шахеда" у житловий будинок у Луцьку. Фото: https://t.me/dsns_telegram

15 областей постраждали 26 серпня внаслідок російської масованої атаки. Ворог застосував різні види озброєння: БпЛА, крилаті ракети, "Кинджали". Через ворожий обстріл є поранені та загиблі.

Економічна відповідальність: Топ платників податків 2024
Якщо ваша компанія входить до топ-10 підприємств своєї галузі, якщо вона свідомо будуєте “білий бізнес” та чесно платить податки задля підтримки держави — запрошуємо взяти участь у проєкті “Економічна відповідальність: Топ платники податків 2024”
Заповнити анкету

Про це повідомляє прем'єр-міністр України Денис Шмигаль.

Він зазначив, що ціллю російських терористів вкотре стала енергетична інфраструктура. На жаль, є пошкодження в низці регіонів.

"Укренерго" вимушене застосувати екстрені відключення електроенергії, щоб стабілізувати систему.

За словами Шмигаля, голови ОВА отримали завдання розгорнути за потреби "Пункти незламності".

"Щоби зупинити варварський обстріл українських міст, необхідно знищувати те, звідки запускаються російські ракети. Для цього Україні потрібна далекобійна зброя та дозвіл партнерів бити нею по російських об'єктах. Розраховуємо на підтримку наших союзників та обов'язково змусимо Росію заплатити", - йдеться в його повідомленні.

Детальніше про перші наслідки масованої ракетної атаки по території України читайте в матеріалі Delo.ua.

Українці готуються до відключень електроенергії взимку

Внаслідок чергової серії атак на українську енергосистему, яка розпочалася у березні, було знищено значну частину маневрової генерації. Через це з травня по кінець липня українці були змушені жити в умовах відключення електроенергії. За попередніми прогнозами, принаймні половина осені мала пройти в країні без відключень, а взимку відключення мали б повернутися, хоч і не в такому масштабі, як були у липні.

У разі суттєвих пошкоджень енергетичних об'єктів внаслідок обстрілу, а також продовження уражень об'єктів енергетики, масована атака 26 серпня може погіршити прогноз щодо відключень електроенергії восени та взимку.