За добу росіяни атакували 130 об'єктів інфраструктури: яка ситуація в регіонах

За добу росіяни атакували 130 об'єктів інфраструктури: яка ситуація в регіонах
Наслідки обстрілу Харкова. Фото: ОВА

За даними Military Media Center, протягом минулої доби російські війська обстріляли територію 10 областей України. Загалом було атаковано 93 населені пункти та 130 об'єктів інфраструктури.

Побудуйте ефективну HR-стратегію вашого бізнесу HR Wisdom Summit від Delo.ua та Ekonomika+
17 липня HR-лідери OLX Робота, Shell, ArcelorMittal та ще понад 30 великих компаній поділяться найкращими практиками адаптації ветеранів у робоче середовище, підтримання ментального здоров’я команди, наймання в умовах кадрового голоду та використання інновацій в HR
Забронювати участь

По Запорізькій області росіяни вдарили 412 разів

Впродовж доби окупанти 412 разів ударили по Запорізькій області. Під ворожим вогнем перебували 8 населених пунктів, повідомили в ОВА. Війська РФ вдарили ракетою по Запоріжжю. Ворог завдав авіаційні удари по Новоандріївці та Левадному. 166 БпЛА різної модифікації атакували Гуляйполе, Левадне, Роботине, Малу Токмачку, Малинівку та Новоандріївку.

17 обстрілів з РСЗВ накрили Роботине та Малу Токмачку. 226 артобстрілів завдано по території Гуляйполя, Малої Токмачки, Новоандріївки, Роботиного, Левадного, Малинівки та П’ятихаток. Надійшло 1 повідомлення про руйнування житла. Мирні жителі не постраждали.

Окупанти атакували Нікопольщину

Вчора ввечері вдарили дроном-камікадзе по Марганецькій громаді. Вночі – обстріляли з важкої артилерії сам Нікополь, повідомили в ОВА. По райцентру поцілили і вранці. Виникла пожежа.

Пошкоджені приватне підприємство й два житлові будинки. Триває обстеження уражених територій.

На Харківщині поранені діти

У селі Хотімля Чугуївського району через обстріл пошкоджена будівля недіючої бази відпочинку. У Ізюмському районі в с. Богуславка був обстріл КАБ. Зруйновано 2 приватних будинки та пошкоджено 8 приватних будинків. Загинула жінка. Постраждали дві жінки, один чоловік та 2 хлопця 13 і 9 років, повідомляє голова ОВА Олег Синєгубов.

В селі Івашки Богодухівського району внаслідок скидання боєприпасу ВОГ постраждав 1 чоловік. У селі Куп'янськ-Вузловий внаслідок обстрілу загоряння 3 приватних житлових будинків та 5 господарчих споруд. У Куп’янську ворог обстріляв приватний житловий будинок.

 У селі Стариця Чугуївського районі внаслідок артобстрілу травмована 1 людина, загинула 1 людина. У Вовчанську внаслідок обстрілу пошкоджений будинок. Травмована 1 людина.

На Херсонщині поранено трьох людей

Минулої доби під ворожим вогнем опинилися Комишани, Білозерка, Садове, Антонівка, Новотягинка, Михайлівка, Бургунка, Раківка та місто Херсон. Авіаційні удари КАБами ворог наніс по Бериславському і Херсонському районах. Російські військові поцілили у житлові квартали населених пунктів області, зокрема пошкоджено 12 приватних будинків, повідомив голова ОВА Олександр Прокудін.

Зафіксовано також влучання в адмінбудівлю та Пункт Незламності. Побиті господарча споруда, складські приміщення та приватний автомобіль. Через російську агресію 3 людини дістали поранення.

На Миколаївщині були обстріли з артилерії

Сьогодні вночі, 27 травня, о 01:04 та 01:55 ворог завдавав артилерійських обстрілів по м. Очаків Очаківської громади. Постраждалих немає, повідомив голова ОВА Віталій Кім.

На Сумщині було 12 вибухів

Вночі та зранку росіяни здійснили 4 обстріли прикордонних територій та населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 12 вибухів. Обстрілів зазнали Білопільська (5 вибухів), Краснопільська (3 вибухи), Есманська (4 вибухи). громади, повідомили в ОВА.

Окупанти за добу убили 5 жителів Донеччини

Протягом минулої доби 5 мирних мешканців загинули та ще 3 дістали поранення у результаті російських обстрілів Донецької області, повідомив голова ОВА Вадим Філашкін.

Покровський район. У Мар'їнській громаді в Антонівці 2 людини загинули і 1 поранена, у Красногорівці 1 людина загинула і 1 поранена. У Селидовому пошкоджені 11 приватних будинків. Обстріляні околиці Курахового.

Краматорський район. У Закітному Лиманської громади 2 будинки зруйновані і 5 пошкоджено; ще 1 будинок пошкоджено у Зарічному.

Бахмутський район. У Північному Торецької громади пошкоджено 14 приватних будинків і 3 багатоповерхівки. У Часовоярській громаді 1 людина загинула і 1 поранена, пошкоджені 10 приватних будинків і багатоповерхівка. У Сіверську 1 людина загинула, пошкоджено 4 приватні будинки і 2 багатоповерхівки.