НБУ курс:

USD

41,18

--0,02

EUR

45,24

+0,02

Готівковий курс:

USD

41,45

41,40

EUR

45,70

45,56

Директора заводу "Київприлад" піймали на хабарі за неформальну оренду приміщення (ФОТО)

затримали директора Київприладу
Фото: Київська міська прокуратура

Директор державного підприємства "Виробниче об’єднання "Київприлад", його радник та помічник отримали підозри в хабарництві через здачу площ в оренду в обхід законної процедури. Про це йдеться у повідомленнях столичної прокуратури та Головного управління поліції в Києві.

Розслідування встановило, що радник директора запропонував голові громадської організації, яка шукала приміщення під оренду, замість укладення офіційного договору оренди приміщення площею 553 квадратних метрів щомісячно платити керівництву підприємства майже 50 тисяч гривень, оформивши договір зберігання майна з офіційною сплатою лише символічних 6 тисяч гривень.

Зазначається, що після огляду приміщення та підписання договору про зберігання майна фігуранти отримали гроші в сумі 147,9 тисячі гривень та були затримані на гарячому.

Їм повідомили про підозру за частиною 3 статті 368 Кримінального кодексу (отримання хабаря службовою особою, яка займає відповідальне становище, або за попередньою змовою групою осіб, або поєднане з вимаганням).

Раднику директора ДП вже обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, а директору та його помічнику - у вигляді цілодобового домашнього арешту.

Фігурантам загрожує позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Розслідування веде Шевченківське райуправління поліції Києва за оперативного супроводу департаменту захисту національної державності Служби безпеки України, за сприянням департаменту безпеки Фонду державного майна.

Зазначимо, що ВО "Київприлад" є підприємством космічного й енергетичного приладобудування. Завод було засновано в 1947 році як "Газапарат №2", а в 1956 році він отримав сучасну назву.

Підприємство займалося виробництвом приладів контролю і регулювання технологічних процесів, приладів газового аналізу та іншої радіоелектронної апаратури, в 1964 році розпочало виготовлення апаратури для космічної галузі, паралельно продовжуючи випуск продукції виробничо-технічного та побутовго призначення.

Розташовано завод на розі вулиці Гарматної та Берестейського проспекту (до 2023 року - проспект Перемоги). Керівником підприємства, за даними в системі Youcontrol, є Андрій Ніконенко.