НБУ курс:

USD

41,45

+0,04

EUR

46,11

--0,01

Готівковий курс:

USD

41,80

41,70

EUR

46,60

46,41

Схеми на ремонті доріг: за ексочільника Дніпропетровської ОВА Резніченка внесли 30 млн грн застави

Схеми на ремонті доріг: за ексочільника Дніпропетровської ОВА Резніченка внесли 30 млн грн застави
Валентин Резніченко. Фото: facebook.com/Valentyn.Reznichenko

За колишнього очільника Дніпропетровської обласної військової адміністрації Валентина Резніченка, якого підозрюють в зловживаннях під час ремонту доріг, внесли заставу в 30 млн грн.

Економічна відповідальність: Топ платників податків 2024
Якщо ваша компанія входить до топ-10 підприємств своєї галузі, якщо вона свідомо будуєте “білий бізнес” та чесно платить податки задля підтримки держави — запрошуємо взяти участь у проєкті “Економічна відповідальність: Топ платники податків 2024”
Заповнити анкету

Про це повідомила речниця Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Ольга Постолюк у коментарі hromadske.

У виданні додали, що наразі в прокуратурі вирішують питання щодо оскарження рішення.

Зазначимо, що в понеділок, 16 вересня, Вищий антикорупційний суд обрав Валентину Резніченку запобіжний захід у вигляді застави 30 млн грн, а також поклав на нього низку обов’язків.

Нагадаємо, що НАБУ разом із САП викрили корупційну схему, у результаті якої державному бюджету було заподіяно збитків на суму понад 286 млн грн. Про підозру повідомили, зокрема, ексголові Дніпропетровської ОВА.

Скандальний ремонт доріг

Спеціалізована антикорупційна прокуратура відкрила кримінальне провадження у листопаді 2022 року після публікацій журналістських розслідувань проєкту “Схеми” та “Української правди”.

Журналісти тоді писали, що у Дніпропетровській області приватна компанія “Будінвест Інжиніринг”, яка пов’язана із головою ОВА Валентином Резніченком, отримала 1,5 млрд гривень на ремонт доріг у регіоні. 

Співвласницею компанії є фітнес-тренерка Яна Хланта, яку декілька джерел із владних кіл Дніпропетровщини назвали дівчиною Резніченка. Вони разом багато подорожували за кордон. Окрім того, Хланта користувалася автомобілем Різниченка та отримувала зарплату в його фірмі.

Інша половина компанії через наближену особу пов’язана з бізнесменами-братами Дубинськими, яких США офіційно оголосили у розшук за підозрою у фінансових махінаціях.

У грудні 2022 року у Дніпрі відбулися обшуки у фігурантів кримінальної справи, пов’язаної з "Великим будівництвом", серед яких – голова Дніпропетровської ОВА Валентин Резніченко.

24 січня 2023 року Кабмін погодив проєкт указу президента про звільнення голови Дніпропетровської ОВА Валентина Резніченко.