НБУ курс:

USD

41,36

+0,04

EUR

46,01

+0,21

Готівковий курс:

USD

41,60

41,50

EUR

46,15

46,00

ФДМ знайшов покупця для Шабалинівського спиртзаводу

ФДМ знайшов покупця для Шабалинівського спиртзаводу
Шабалинівський спиртзавод. Фото: ФДМ

Фонд державного майна домовився про продаж єдиного майнового комплексу Шабалинівського спиртового заводу (село Іванівка Чернігівська область) за 1,1 мільйона гривень.

Економічна відповідальність: Топ платників податків 2024
Якщо ваша компанія входить до топ-10 підприємств своєї галузі, якщо вона свідомо будуєте “білий бізнес” та чесно платить податки задля підтримки держави — запрошуємо взяти участь у проєкті “Економічна відповідальність: Топ платники податків 2024”
Заповнити анкету

Про це свідчать результати відповідного аукціону від 28 серпня в системі "Прозорро.Продажі". Стартова ж ціна складала 974 тисячі гривень. Переможцем і, власне, єдиним його учасником виступило київське ТОВ "Ореол Клін".

Згідно даних в системі Youcontrol, це компанія з уставним капіталом 1 мільйон гривень, керівником та одноосібним власником якої значиться Віталій Зарічанський. Основним видом її діяльності є роздрібна торгівля невживаними товарами в спеціалізованих магазинах.

Втім, в неї значиться ще 24 види діяльності згідно КВЕД, зокрема будівельно-монтажні роботи, торгівля комп'ютерами та ПЗ, м'ясом, фруктами й овочами, ремонт побутових приладів та навіть медична практика.

Що відомо про Шабалинівський спиртзавод

Зазначимо, що це була вже не перша спроба продати Шабалинівський спиртзавод: аукціони 16 травня, а згодом 24 травня не відбулися, а призначений на 3 червня - був скасований.

Загальна площа об'єкту складає 12,3 тисячі квадратних метрів, до складу активу входить 51 одиниць нерухомого майна, три одиниці транспортних засобів та спецтехніки 1979-2001 років випуску, 250 одиниць обладнання, меблів, інвентарю тощо.

Завод, який не працює вже біля 10 років, розташовано поруч з озером та автошляхами М-02 і Т-2523. У ФДМ зазначали, що такая локація забезпечує зручну логістику та додаткову привабливість для інвестицій, і висловлювали сподівання, що приватизація відкриє можливості для розвитку майданчика, де вже наявна відповідна інфраструктура.

Втім, новий власник буде зобов'язаний погасити борги заводу. Зокрема, за даними станом на 1 липня 2024 року підприємство заборгувало перед бюджетом 21,17 мільйона гривень та мало 1,03 мільйона гривень боргів по зарплаті.