НБУ курс:

USD

41,25

+0,03

EUR

45,71

--0,44

Готівковий курс:

USD

41,50

41,42

EUR

46,15

46,00

Kernel планує погасити борг у $300 млн за єврооблігаціями у жовтні

Kernel планує погасити борг у $300 млн за єврооблігаціями у жовтні
Фото: ua.depositphotos.com

Агрохолдинг Kernel оголосив про намір повністю погасити основну суму та нараховані відсотки за своїми купонними облігаціями на суму 300 мільйонів доларів зі ставкою 6,5%. Про це йдеться у повідомленні компанії на Варшавській фондовій біржі.

Економічна відповідальність: Топ платників податків 2024
Якщо ваша компанія входить до топ-10 підприємств своєї галузі, якщо вона свідомо будуєте “білий бізнес” та чесно платить податки задля підтримки держави — запрошуємо взяти участь у проєкті “Економічна відповідальність: Топ платники податків 2024”
Заповнити анкету

Ці облігації були випущені в жовтні 2019 року з терміном погашення у жовтні 2024 року. Запланована дата погашення — 17 жовтня 2024 року, за умови, що поточні ризики, пов’язані з війною, не завадять цьому процесу.

Також у зв'язку з недавніми спекуляціями на ринку про можливу реструктуризацію облігацій, компанія хоче уточнити, що наразі не має намірів змінювати початкові умови випуску облігацій.

"Після ретельної оцінки свого фінансового становища Kernel  підтверджує, що має достатню ліквідність і ресурси для повного і своєчасного виконання своїх зобов'язань" - йдеться у повідомлені.

Компанія додала, що це рішення наголошує на прихильності компанії до виконання своїх фінансових зобов'язань, і що компанія прагне підтримувати відкритий і прозорий зв'язок із ринком.

Раніше повідомлялось, що Kernel продовжила до 30 червня 2024 року термін дії відмови від виплати довоєнних кредитних зобов'язань (waivers), загальний обсяг яких складає $773 млн. Відтак , компанія сплачувала лише відсотки за всіма кредитами, що були взяті до повномасштабного вторгнення РФ в Україну

Нагадаємо, що до війни Kernel  посідав перше місце у світі з виробництва соняшникової олії (близько 7% світового виробництва) та її експорту (близько 12%). 

Холдинг був найбільшим виробником та продавцем бутильованої соняшникової олії в Україні, а також займався вирощуванням та реалізацією іншої агропродукції.

Фото: ua.depositphotos.com