НБУ курс:

USD

41,35

--0,10

EUR

46,15

--0,09

Готівковий курс:

USD

41,73

41,67

EUR

46,62

46,50

"Нібулон" залучив понад $20 млн кредиту на відновлення обігового капіталу

"Нібулон" залучив понад $20 млн кредиту на відновлення обігового капіталу
Фото: пресслужба "Нібулону"

Ощадбанк і зернотрейдингова та суднобудівна компанія “Нібулон” уклали угоду про нові кредити для поповнення обігових коштів, що дозволить банку рефінансувати інвестиції компанії на суму 20,3 млн доларів. Про це повідомила пресслужба компанії.

Економічна відповідальність: Топ платників податків 2024
Якщо ваша компанія входить до топ-10 підприємств своєї галузі, якщо вона свідомо будуєте “білий бізнес” та чесно платить податки задля підтримки держави — запрошуємо взяти участь у проєкті “Економічна відповідальність: Топ платники податків 2024”
Заповнити анкету

Зазначається, що 17 вересня було підписано першу частину кредитної програми на суму 13 млн доларів.

"Нібулон" спрямує отримані кошти на відновлення обігового капіталу після здійснення інвестицій у будівництво нового перевантажного термінала на Дунаї. 

Філія "Бессарабська", яка розпочала роботу у 2022 році, стала основним маршрутом для експорту аграрної продукції, що було особливо важливо через блокування морських портів України. 

Поповнення обігового капіталу дозволить "Нібулону" повноцінно реалізувати закупівельну кампанію сезону 2024/25 та підтримати українських фермерів в умовах війни.

"Нібулон" робить успіхи у розмінуванні земель

Варто зазначити, що фахівці відділу розмінування "Нібулону"успішно пройшли сертифікацію за напрямом "Розмінування з використанням машин та механізмів" від Центру протимінної діяльності Міністерства оборони.

Перший сертифікат - на нетехнічне обстеження територій - було отримано "Нібулоном" наприкінці квітня 2023 року. Тією ж весною завдяки цьому вдалося засіяти більше 1 тисячі га поверненої в економіку землі у південних областях.

Наразі "Нібулон" став першою агрокомпанією-оператором гуманітарного розмінування, яка вже має всі п'ять ключових сертифікатів з гуманітарного розмінування, власний автопарк розмінувальної техніки та вже повернула в обіг понад 5 тисяч га землі.