НБУ курс:

USD

41,09

-0,00

EUR

45,59

-0,00

Готівковий курс:

USD

41,35

41,30

EUR

45,95

45,80

Всі платіжні термінали в Україні почнуть приймати картки "Простір" до кінця 2022 року

Всі платіжні термінали в Україні почнуть приймати картки "Простір" до кінця 2022 року
Фото: Flickr НБУ

АТ "УкрСиббанк" підключилось до національної краткованої платіжної системи "Простір". Це означає, що до кінця 2022 року всі платіжні термінали в Україні прийматимуть до оплати платіжні картки "Простір". Про це 17 серпня повідомила пресслужба Національного банку України.

УкрСиббанк налаштував всю свою мережу платіжних терміналів на обслуговування карток національної платіжної системи. Оновлення термінальної мережі банку відбувається поетапно та завершиться до кінця року, більшість терміналів буде налаштовано упродовж вересня-жовтня.

З карток "Простір" можна знімати готівку у всій мережі банкоматів УкрСиббанк, яких по всій України понад 600.

"Простір" — це українська банківська багатоемітентна платіжна система масових платежів, в якій розрахунки за товари та послуги, видача готівки та інші операції здійснюються за допомогою платіжних смарт-карток за технологією, розробленою Національним банком. Учасниками системи є 55 установ. Картка "Простір" приймається до оплати у термінальній мережі на території України, а також у мережі “Інтернетˮ. 

Зазначимо, що у березні Національна платіжна система (НПС) прийняла рішення скасувати міжбанківські комісії (інтерчейндж) з операцій оплати товарів та послуг за допомогою платіжних карток.

В НБУ вважають, що ініціатива банків щодо скасування комісії за послуги еквайрингу дозволить підтримати торговельно-сервісні підприємства, які забезпечують життєдіяльність під час воєнного стану.

Раніше ПриватБанк повідомив, що запустив пілотний проєкт емісії платіжних карток національної платіжної системи "Простір".