НБУ курс:

USD

41,32

+0,04

EUR

45,80

+0,34

Готівковий курс:

USD

41,60

41,50

EUR

46,15

46,00

АМКУ оштрафував дві компанії на 5,6 млн грн за змову на тендерах для "Київтеплоенерго"

АМКУ
АМКУ. Фото: facebook.com/amc.gov.ua

Антимонопольний комітет України визнав змову компаній "Авест Буд" і "Автодорбудпостач" під час участі у двох торгах із перевезення шлаку і золи, проведених комунальним підприємством "Київтеплоенерго" на загальну очікувану вартість 27,71 млн грн. 

Про це повідомляє пресслужба АМКУ.

Зазначається, що під час розслідування справи АМКУ встановив обставини, які у своїй сукупності свідчать, що вказані суб’єкти господарювання на всіх стадіях підготовки тендерних пропозицій у двох торгах були обізнані щодо участі кожного з них, здійснювали обмін інформацією та узгодили між собою умови участі, завдяки чому конкуренцію між ними було усунуто.

За змову АМКУ оштрафував обидві компанії на загальну суму 5,6 млн грн.

В АМКУ нагадали, що згідно з Законом України «Про публічні закупівлі», підставою для відмови в участі у процедурі закупівлі є той факт, що суб’єкт господарювання (учасник) протягом останніх трьох років притягувався до відповідальності за вчинення антиконкурентних узгоджених дій, які стосуються спотворення результатів тендерів.

Нагадаємо, раніше АМКУ оштрафував комунальні підприємства "Львівтеплоенерго" та "Київтеплоенерго" на загальну суму понад мільйон гривень за систематичні порушення, що тривали з 2018 року.

У червні  "Київтеплоенерго" провело успішний аукціон на закупівлю 15 когенераційних установок загальною потужністю 60 МВт для виробництва тепла й електроенергії.

Загальна вартість угоди складає 1,125 мільярда гривень. Строк постачання товарів - не пізніше 31 грудня 2025 року.