НБУ курс:

USD

41,44

--0,01

EUR

46,24

+0,13

Готівковий курс:

USD

41,74

41,65

EUR

46,60

46,40

Компанія Nike звільнила генерального директора: яка причина

Компанія Nike звільнила генерального директора: яка причина
Ілюстрація: ua.depositphotos.com

Американська компанія Nike, Inc. оголосила про звільнення Джона Донахо з посади президента та генерального директора. Про це йдеться на сайті Nike.

Економічна відповідальність: Топ платників податків 2024
Якщо ваша компанія входить до топ-10 підприємств своєї галузі, якщо вона свідомо будуєте “білий бізнес” та чесно платить податки задля підтримки держави — запрошуємо взяти участь у проєкті “Економічна відповідальність: Топ платники податків 2024”
Заповнити анкету

Він залишить компанію 13 жовтня 2024 року, але продовжить виконувати роль радника до 31 січня 2025 року, щоб забезпечити плавний перехід.

Донахо очолив Nike на початку 2020 року, і під його керівництвом компанія пережила значні зміни, які не завжди виявилися успішними.

Зокрема, Nike зменшила залежність від співпраці з великими роздрібними мережами, такими як Foot Locker і Macy's, що призвело до зниження її частки на ринку.

Крім того у червні компанія відзвітувала про падіння квартальних продажів на 2% до 12,6 млрд дол.

Хто стане новим генеральним директором Nike 

Компанія NIKE, Inc. оголосила про повернення Елліотта Хілла на посаду президента та генерального директора, починаючи з 14 жовтня 2024 року. Хілл також стане членом Ради директорів та Виконавчого комітету компанії.

Елліотт Хілл, який працював у Nike понад 30 років, має великий досвід у галузі. До виходу на пенсію в 2020 році він займав пост президента споживчого та ринкового сегменту, відповідаючи за всі комерційні та маркетингові операції компанії. Під його керівництвом бізнес Nike зріс до більш ніж 39 мільярдів доларів.

Хілл зазначив, що радий повернутися до компанії та сподівається відновити зв'язки з колегами та партнерами, з якими працював у минулому. Він планує впроваджувати нові інноваційні продукти, щоб підвищити конкурентоспроможність Nike на ринку.

Джерело фото: ua.depositphotos.com