НБУ курс:

USD

41,28

+0,03

EUR

45,71

+0,00

Готівковий курс:

USD

41,50

41,42

EUR

46,14

45,92

OpenAI залучила $6,6 мільярда фінансування, оцінка компанії досягла $157 мільярдів

OpenAI залучила $6,6 мільярда фінансування, оцінка компанії досягла $157 мільярдів
Ілюстрація: ua.depositphotos.com

OpenAI залучила 6,6 мільярда доларів у рамках найбільшого венчурного фінансування в історії, що підвищило оцінку компанії до $157 мільярдів.

Про це пише Axios.

Очолила раунд Thrive Capital під керівництвом Джошуа Кушнера, до якого приєдналися такі гіганти, як Microsoft, Nvidia, SoftBank, Khosla Ventures, Altimeter Capital, Fidelity, Tiger Global та MGX.

Повідомляється, що OpenAI планує перейти до комерційної структури, що дозволить інвесторам вимагати повернення коштів, якщо цей перехід не буде завершений протягом двох років.

Apple не взяла участі в цьому раунді, хоча вела переговори щодо можливого інвестування.

Ця угода перевищила попередні $6 мільярдів, залучені стартапом xAI Ілона Маска на початку року.

OpenAI може стати комерційною корпорацією

OpenAI поступово перетворюється з некомерційної лабораторії на комерційну компанію, орієнтовану на продукт, що стало привабливим для інвесторів. Однак цей процес, за даними джерел, призвів до відтоку співробітників.

Минулого тижня компанію покинули технічний директор Міра Мураті та два провідні дослідники, що пов'язують із розбіжностями між командами, орієнтованими на продукт і безпеку.

Axios пише, що внутрішні дебати в компанії стосовно балансу між швидкістю розробки та безпекою загострилися після звільнення та повторного найму CEO Сема Альтмана. Попри це, OpenAI відкидає будь-які твердження про зниження уваги до безпеки, навіть у контексті переходу на комерційну модель.

"Нове фінансування дозволить нам подвоїти наше лідерство в передових дослідженнях штучного інтелекту, збільшити обчислювальну потужність і продовжувати створювати інструменти, які допомагають людям вирішувати складні проблеми", — йдеться в у блозі OpenAI.

Джерело фото: ua.depositphotos.com