НБУ курс:

USD

41,44

--0,01

EUR

46,24

+0,13

Готівковий курс:

USD

41,74

41,65

EUR

46,60

46,40

Пів тисячі українських підприємців отримають стипендії та підтримку для швидкого запуску на Etsy

Пів тисячі українських підприємців отримають стипендії та підтримку для швидкого запуску на Etsy
Фото з сайту channelx.world

В Україні запустили програму для підтримки мікро-, малого і середнього бізнесу (ММСБ) UA Global: Etsy Start. У межах проєкту буде відібрано 500 підприємців, які пройдуть навчання зі створення онлайн-магазину на платформі з продажу товарів ручної роботи Etsy.

Економічна відповідальність: Топ платників податків 2024
Якщо ваша компанія входить до топ-10 підприємств своєї галузі, якщо вона свідомо будуєте “білий бізнес” та чесно платить податки задля підтримки держави — запрошуємо взяти участь у проєкті “Економічна відповідальність: Топ платники податків 2024”
Заповнити анкету

Про це повідомляє Міністерство економіки.

Учасникам проєкту нададуть менторську та фінансову підтримку. Кожен із них отримає стипендію у розмірі $1 000 від програми USAID "Конкурентоспроможна економіка України", сертифікати на $100 для просування товарів на маркетплейсі від Etsy та промокоди від "Укрпошти" для надання логістичних послуг на суму $10 000, яку розділять між учасниками.

В цілому робота на Etsy передбачає для українських бізнесів продаж товарів за кордон, в основному – США, Канаду та Європу. Це означає ведення власного магазину англійською мовою, правильне налаштування тегів для просування товарів на міжнародних ринках, оформлення магазину на платформі та відправлення товарів на дальні відстані.

Діяльність на Etsy передбачає комісію маркетплейсу в розмірі 6,5% від суми операції, а також додатково накладаються комісії платіжної системи (від 3% до 6,5% + фіксований збір у розмірі $0,30) та 2% комісії за виведення коштів на українські рахунки.

Таким чином підтримка від UA Global: Etsy Start полегшить запуск та функціонування українських бізнесів на платформі.

Збільшення кількості українських ММСБ та їхній вихід на міжнародний ринок важливий для державної економіки загалом. Наразі вони створюють 80% робочих місць в Україні.

Як зазначила перша віцепрем’єр-міністерка - міністерка економіки Юлія Свириденко, уряд планує надалі підтримувати  просування бізнесів на закордонні ринки. Відповідно до затвердженої ним стратегії розвитку ММСБ на 2024-2027 роки, "планується збільшити кількість експортерів до понад 35 тисяч, а обсяг експорту сягне 60 мільярдів євро, з яких 35 мільярдів євро припадатиме на ЄС".

Для участі в конкурсі необхідно заповнити форму до 1 жовтня 2024 року. Відібраних учасників оголосять 8 жовтня. У разі виникнення запитань у підприємців щодо подання заявок можна звернутися за адресою [email protected].

Нагадаємо, у жовтні 2023 року в Україні запрацювала платіжна система Etsy Payments. Відтоді до маркетплейсу долучилися понад 14 тисяч українських продавців. Програма USAID "Конкурентоспроможна економіка України" разом із Made in UA підтримала 100 українських виробників, що допомогло згенерувати бізнесам продажі на понад $5 млн та створити більш ніж 100 робочих місць.

Etsy – це платформа з продажу не тільки виробів ручної роботи, а також вінтажних речей і матеріалів, унікальних товарів обмеженого випуску. Зокрема, художніх виробів, дорогоцінних прикрас, одягу, іграшок тощо.