Прибуток Samsung за II квартал очікується в 13 разів більшим: що вплинуло

Прибуток Samsung за II квартал очікується в 13 разів більшим: що вплинуло
Фото: ua.depositphotos.com

Операційний прибуток Samsung Electronics у другому кварталі 2024 року може вирости в 13 разів завдяки підвищенню попиту на технології штучного інтелекту. Про це повдомляє Reuters.

Побудуйте ефективну HR-стратегію вашого бізнесу HR Wisdom Summit від Delo.ua та Ekonomika+
17 липня HR-лідери OLX Робота, Shell, ArcelorMittal та ще понад 30 великих компаній поділяться найкращими практиками адаптації ветеранів у робоче середовище, підтримання ментального здоров’я команди, наймання в умовах кадрового голоду та використання інновацій в HR
Забронювати участь

Згідно з прогнозами, заснованими на оцінках 27 аналітиків LSEG SmartEstimate, прибуток компанії за квартал, який завершився 30 червня, може досягти 8,8 трлн вон, що еквівалентно 6,34 мільярдів доларів.

Додамо, що за підсумками II кварталу попереднього року операційний прибуток компанії становив 670 млрд вон. Зростання прибутку пов'язують зі збільшенням попиту на технології штучного інтелекту, що сприяло відновленню цін на чипи пам'яті. 

Аналітики також прогнозують, що прибуток підрозділу з випуску чипів складе приблизно 3,31 млрд доларів, а мобільного бізнесу – близько 1,59 млрд доларів.

Додамо, що у першому кварталі 2024 року Samsung Electronics зафіксувала зростання операційного прибутку на 932,8%, отримавши близько 4,8 мільярдів доларів, завдяки відновленню цін на чипи пам'яті та високим продажам флагманських смартфонів Galaxy S24.

Також у квітні компанія почала масове виробництво HBM3E 8H і V9 NAND, щоб задовольнити попит користувачів на штучний інтелект. Крім того, тоді планувалось серійне виробництво продукції HBM3E 12H і 128-гігабайтної 1b-нанометрової пам’яті DDR5 об’ємом по 32 ГБ.

Фото: ua.depositphotos.com