НБУ курс:

USD

41,21

-0,00

EUR

45,05

-0,00

Готівковий курс:

USD

41,47

41,40

EUR

45,58

45,45

TikTok скорочує сотні робочих місць, бо контент генеруватиме ШІ

TikTok скорочує сотні робочих місць, бо контент генеруватиме ШІ
Ілюстрація: ua.depositphotos.com

Соціальна медіаплатформа TikTok оголосила про звільнення сотень співробітників по всьому світу, зокрема значної кількості працівників у Малайзії, де скорочено понад 700 робочих місць. TikTok, що належить китайській компанії ByteDance, уточнив, що скорочення вплинули на менш ніж 500 співробітників у країні.

Про це пише Reuters.

Більшість звільнених працівників займалися модерацією контенту. Співробітників повідомили про звільнення електронною поштою ввечері 9 жовтня. Компанія зазначила, що ці зміни є частиною ширшого плану вдосконалення модерації контенту та підвищення ефективності операцій, що включає перехід до ширшого використання штучного інтелекту (ШІ).

Один із ключових мотивів скорочень — збільшення ролі автоматизованих технологій у модерації контенту. TikTok заявив, що нині 80% контенту, який порушує правила платформи, видаляється за допомогою штучного інтелекту, що дозволяє скоротити кількість працівників-модераторів.

Згідно з повідомленням, ByteDance (материнська компанія TikTok) має понад 110 000 співробітників у більш ніж 200 містах світу, але в рамках свого плану подальшої оптимізації може вжити додаткових заходів для скорочення штату. За даними одного з джерел, компанія планує додаткові скорочення наступного місяця, щоб консолідувати регіональні операції.

Reuters пише, що звільнення відбуваються на тлі посилення регуляторного тиску на глобальні технологічні компанії в Малайзії. Уряд цієї країни зобов'язав соціальні мережі, включаючи TikTok, отримати ліцензії для роботи до січня 2024 року в рамках боротьби з кіберзлочинами.

Причиною стало те, що Малайзія зіткнулася зі збільшенням кількості шкідливого контенту на платформах, що спонукало уряд вимагати посилення моніторингу з боку таких компаній, як TikTok.

TikTok у відповідь на нові регуляції та внутрішні виклики оголосив про план інвестування 2 мільярдів доларів у сферу довіри та безпеки в 2024 році. Представники компанії підкреслили, що незважаючи на скорочення персоналу, вони продовжать роботу над підвищенням ефективності своєї модераційної системи та забезпеченням безпеки користувачів на платформі.

Додамо, штучний інтелект інтегрується в бізнес по всьому світу з надзвичайною швидкістю. Згідно з аналізом Міжнародного валютного фонду, розвиток технологій штучного інтелекту може призвести до того, що майже 40% робочих місць в усьому світі будуть автоматизовані за допомогою ШІ. Також штучний інтелект, ймовірно, вплине на 60% робочих місць у країнах з розвинутою економікою та на 26% у країнах з низьким рівнем доходу.

Джерело фото: ua.depositphotos.com