- Категорія
- Бізнес
- Дата публікації
- Змінити мову
- Читать на русском
У Токіо відкрили ресторан української кухні, де працюють українці, які евакуювалися до Японії
У Токіо 7 вересня відкрили ресторан української кухні "Смачного". В закладі працюють українці, які виїхали до Японії через війну. Про це повідомив посол України в Японії Сергій Корсунський.
В меню ресторану, зокрема, представлені такі українські страви як борщ, гречка та голубці.
"І нехай меню поки що маленьке, і все ще тільки починається, ми перевірили — борщ справжній, котлетки по-київські і голубці — смачнющі, відвідувачів повно. Ласкаво просимо, ганбатте кудасай!", — написав посол.
Раніше у Японії мережа ресторанів "Монтероза" запустила українське меню. Заклади пропонують відвідувачам українські страви та напої. У меню є і котлета по-київськи, при цьому до неї подають картопля фрі.
Рецепти деяких страв змінюють, через відсутність необхідних інгредієнтів у потрібній кількості. Наприклад, замість оселедця із зеленню та цибулею подають лосось.
Зазначимо, влада Японії підтримує Україну у війні з РФ з перших днів повномасштабного вторгнення російської армії, зокрема, передаючи гуманітарну допомогу.