Власник кіберспортивного клубу NAVI Максим Кріппа прокоментував нові нагороди Олександра «s1mple» Костилєва та Андрія «B1ad3» Городенського

Власник кіберспортивного клубу NAVI Максим Кріппа прокоментував нові нагороди Олександра «s1mple» Костилєва та Андрія «B1ad3» Городенського

Гравця українського кіберспортивного клубу NAVI Олександра «s1mple» Костилєва, що виступає в дисципліні Counter-Strike: Global Offensive, турнірний оператор ESL визнав найкращим гравцем десятиліття. Також український кіберспортсмен здобув звання найсильнішого гравця планети втретє поспіль за версією авторитетного видання HLTV.

Уривок виступу Олександра «s1mple» Костилєва на церемонії нагородження:

«Найважливіше: хоч мені та моїм тіммейтам зараз сумно, я дуже пишаюся тим, що я українець. Я пишаюся своєю країною, собою і нашим президентом, людьми, які воюють за свободу і демократію в усьому світі. Слава Україні! Героям Слава!» — після цього зал вибухнув оплесками. 

Олександр Костилєв вирізняється не тільки великими успіхами у своїй професійній кар'єрі, а й тим, що активно допомагає ЗСУ. На початку війни Олександр зробив кілька пожертвувань у розмірі 1,5 мільйона і 3,2 мільйона гривень. Також український кіберспортсмен переказав у благодійні фонди футболіста Романа Зозулі та UNITED24 по 1 мільйону гривень і $100 000 відповідно.

Звання отримав і тренер команди NAVI українець Андрій «B1ad3» Городенський — на церемонії нагородження HLTV його визнали найкращим тренером 2022 року. Нижче представлено уривок із виступу Городенського на церемонії вручення нагород:

«Чудово бути тут перед вами, але хотів би нагадати, у якій жахливій ситуації зараз перебуває моя країна. Будь ласка, не забувайте про це, підтримуйте Україну і донатьте через платформу United24!»

Власник кіберспортивного клубу NAVI Максим Кріппа прокоментував нові нагороди Олександра «s1mple» Костилєва та Андрія «B1ad3» Городенського:

«Те, що обличчям світової професійної кіберспортивної спільноти став український гравець, який виступає за NAVI, особисто для мене є приводом для безмежної гордості. Саша — справжній професіонал і взірець для наслідування не тільки у „вікових“, а й у молодих геймерів. Також мені приємно бачити, як s1mple і B1ad3 зі сцени на церемонії нагородження висловлюються на підтримку України». 

Українську кіберспортивну організацію NAVI заснували в грудні 2009 року. У команди є унікальне досягнення: вона першою в історії кіберспорту перемогла в трьох головних змаганнях із Counter Strike за один рік. У 2011 році NAVI виграли найпрестижніший чемпіонат із гри Dota 2 — The International, а в 2012 і 2013 роках на аналогічних турнірах посіли друге місце.