НБУ курс:

USD

41,45

+0,04

EUR

46,11

--0,01

Готівковий курс:

USD

41,80

41,70

EUR

46,60

46,41

1inch розширює можливості обміну активів між блокчейнами з оновленням Fusion+

1inch розширює можливості обміну активів між блокчейнами з оновленням Fusion+
Фото: Freepik

На конференції TOKEN2049 команда агрегатора 1inch представила оновлення Fusion+, яке тепер дозволяє здійснювати кросчейн-свопи — операції обміну криптовалют між різними блокчейнами без необхідності використовувати сторонні платформи або біржі. Про це повідомляє Incrypted.

Економічна відповідальність: Топ платників податків 2024
Якщо ваша компанія входить до топ-10 підприємств своєї галузі, якщо вона свідомо будуєте “білий бізнес” та чесно платить податки задля підтримки держави — запрошуємо взяти участь у проєкті “Економічна відповідальність: Топ платники податків 2024”
Заповнити анкету

"Завдяки Fusion+ користувачі зберігають самостійну відповідальність за свої активи, а архітектура забезпечує повне завершення транзакцій у двох мережах, що беруть участь в обміні, не вдаючись до послуг третіх сторін", — розповіли представники проєкту.

Розробники кажуть, що Fusion+ — це децентралізоване рішення, яке працює самостійно та використовує велику ліквідність. Це дозволяє користувачам отримувати найвигідніші умови обміну і при цьому зберігати високий рівень захисту.

Представники 1inch зазначили, що оновлення об'єднує ліквідність всієї Web3-екосистеми, дозволяючи швидко, ефективно та безпечно обмінювати активи між різними блокчейнами на одній платформі.

"Модернізація кроссчейн-свопів заснована на підході, що ґрунтується на намірах, який було презентовано із запуском 1inch Fusion наприкінці 2022 року, а також на революційній технології атомарних свопів", — зазначили у 1inch.

У повідомленні наголошується на перевагах технології атомарних свопів, інтегрованих у Fusion+. Зокрема, ця технологія забезпечує високу безпеку, оскільки працює за принципом «все або нічого». Це означає, що якщо угоду неможливо завершити з будь-якої причини, активи автоматично повертаються власнику.

Крім того, атомарні свопи не потребують участі довіреної особи. Обидві сторони можуть обмінюватися активами без посередників, оскільки всі операції регулюються смартконтрактами. 

Розробники також додали, що процес обміну повністю виключає посередників і працює виключно на основі верифікації. Користувачі повинні тримати вкладку Swap відкритою доти, доки обмін не буде повністю підтверджений.

Як працює своп у Fusion+

1inch детально пояснили, як відбувається своп у Fusion+ на прикладі обміну токенів POL у мережі Polygon на ETH у мережі Ethereum:

  • Ініціювання свопу: Користувач вводить дані для обміну, після чого замовлення передається в систему. Стартує голландський аукціон, де ціна поступово знижується, поки ордер не буде прийнятий.
  • Фіксація коштів: Резолвер блокує POL користувача у смартконтракті на Polygon, одночасно депонуючи ETH у смартконтракті на Ethereum. Обидва контракти використовують однаковий секретний ключ та умови.
  • Завершення обміну: Після активації контрактів секретний ключ розкривається. Резолвер розблокує ETH для користувача на Ethereum і забирає POL на Polygon, завершуючи обмін.
  • Захист від блокування: Якщо обмін не завершується вчасно, контракти скасовуються, і кошти повертаються їхнім власникам.

Додамо, що наразі Fusion+ перебуває в бета-версії, тому користувачі, які бажають протестувати функцію, повинні вручну активувати її в налаштуваннях.