НБУ курс:

USD

41,37

+0,02

EUR

46,04

+0,05

Готівковий курс:

USD

41,55

41,45

EUR

46,55

46,39

БЕБ розкрило схему ухилення від сплати податків в Одеському порту, експортер зерна сплатив 8 млн грн

БЕБ розкрило схему ухилення від сплати податків в Одеському порту, експортер зерна сплатив 8 млн грн
Фото: БЕБ

Територіальне управління Бюро економічної безпеки в Одеській області успішно завершило розслідування щодо ухилення від сплати податків великим експортером зернових. В результаті до державного бюджету було повернуто понад 8 мільйонів гривень.

Економічна відповідальність: Топ платників податків 2024
Якщо ваша компанія входить до топ-10 підприємств своєї галузі, якщо вона свідомо будуєте “білий бізнес” та чесно платить податки задля підтримки держави — запрошуємо взяти участь у проєкті “Економічна відповідальність: Топ платники податків 2024”
Заповнити анкету

Про це повідомила пресслужба БЕБ.

Розслідування виявило, що компанія намагалася вивезти зерно з одеського порту без належних документів про його походження.

Повідомляється, що компанія-експортер, яка була зареєстрована у Києві в серпні 2022 року, за два роки своєї діяльності експортувала товару майже на 2 мільярди гривень, сплативши при цьому лише 7 мільйонів гривень податків.

Детективи БЕБ встановили, що експортер не відобразив отримання зерна у своїх податкових деклараціях та, відповідно, не сплатив необхідні податки. Провівши ряд слідчих дій, що стосувалися виключно вантажу, детективи отримали докази ухилення від сплати податків.

Спочатку експортер, намагаючись уникнути відповідальності, заявив про тиск з боку БЕБ та затримку судна. Однак вже за тиждень компанія визнала свою провину та погодилася відшкодувати завдані державі збитки. В результаті до бюджету надійшло понад 8 мільйонів гривень.

Наразі слідство триває.

Додамо, раніше з відомого львівського ресторанного холдингу !Fest БЕБ стягнуло у бюджет 13,4 мільйона гривень. Керівництво підприємства визнало провину щодо ухилення від сплати податків.