НБУ курс:

USD

41,36

+0,04

EUR

46,01

+0,21

Готівковий курс:

USD

41,60

41,50

EUR

46,15

46,00

"Державний оператор тилу" цифровізує процес тилового забезпечення ЗСУ: як це працюватиме

"Державний оператор тилу" цифровізує процес тилового забезпечення ЗСУ: як це працюватиме
Фото: ua.depositphotos.com

Відтепер військовим для замовлення продуктів харчування не потрібно роздруковувати і підписувати документи в паперовому вигляді. Для цього вони можуть використовувати кваліфікований електронний підпис (КЕП) на первинних документах.

Економічна відповідальність: Топ платників податків 2024
Якщо ваша компанія входить до топ-10 підприємств своєї галузі, якщо вона свідомо будуєте “білий бізнес” та чесно платить податки задля підтримки держави — запрошуємо взяти участь у проєкті “Економічна відповідальність: Топ платники податків 2024”
Заповнити анкету

Про це повідомило Міністерство оборони України.

У відомстві зазначають, що відповідний наказ підписав міністр оборони України. Рішення спрямоване на подальше впровадження інновацій в оборонному відомстві.

Також повідомляється, що кваліфікований електронний підпис є одним із ключових кроків для DOT-Chain – інноваційної IT-системи, розробленої "Державним оператором тилу" для управління тиловим забезпеченням ЗСУ.

Новація дозволить підписувати видаткові накладні, акти, рекламації в електронній системі без дублювання в паперовому вигляді.

Для чого потрібна цифровізація процесу

За словами заступника міністра оборони України Дмитра Кліменкова, ініціатива Міноборони спрощує документообіг та суттєво прискорює процеси забезпечення захисників та захисниць усім необхідним.

"В умовах війни, коли кожна хвилина має значення, впровадження цифрових інструментів дозволяє ефективніше використовувати наявні ресурси", - йдеться в його повідомленні.

Крім того, цифровізація зменшує ризик помилок, пов'язаних з людським фактором, і дозволяє швидше реагувати на потреби військових.

"Це черговий крок до створення сучасної та ефективної системи тилового забезпечення, яка відповідає викликам сьогодення", – зазначив він.

Також, як наголосила заступниця міністра оборони України Катерина Черногоренко, цифровізація процесів тилового забезпечення дозволить скоротити час на бюрократичні процедури та зосередитись на головному — оперативному забезпеченні наших захисників.

"Завдяки цьому наказу паперової тяганини стане менше, а замовлення продуктів харчування в армії буде швидшим та ефективнішим", — додала вона.

Нещодавно повідомлялося, що українські військові не отримали гуманітарної допомоги на понад 170 млн грн – так, за результатами спільних внутрішніх аудитів з березня по липень 2024 року Міністерство оборони України у співпраці з Державною митною службою виявили потенційні ризики незаконного використання гуманітарної допомоги на суму 171,78 млн грн.

Водночас, з початку 2024 року закупівельна агенція Міністерства оборони України "Державний оператор тилу" продемонструвала значну економію державних коштів – ДОТ вдалося заощадити 16,2 мільярди гривень. Агентство зекономило таку значну суму завдяки відкритим і конкурентним торгам у процесі державних закупівель.

Фото: ua.depositphotos.com