НБУ курс:

USD

41,19

+0,05

EUR

45,49

+0,11

Готівковий курс:

USD

41,48

41,41

EUR

45,90

45,75

Стартап Fintech Farm Дубілета домовився про партнерство з Visa

Стартап Fintech Farm Дубілета домовився про партнерство з Visa
Колаж: delo.ua

Британський стартап українського бізнесмена Дмитра Дубілета та партнерів Fintech Farm підписав угоду про стратегічне партнерство з міжнародною компанією Visa.

Про це Дубілет повідомив у Facebook.

Угода охоплює більше ніж 90 країн, які розташовані в північній півкулі, але команда Fintech Farm сподівається розширити співпрацю на інші частини світу.

За його словами, це партнерство є важливим кроком як для Fintech Farm, так і для Visa, оскільки останнім часом Visa активно займається не лише картковими продуктами, але й розробкою та інвестуванням у різноманітні фінансові рішення.

"Останнім часом Visa займається далеко не лише картковим бізнесом. Вона розробляє або інвестує в різноманітні фінансові рішення для банків і кінцевих користувачів. А те, що розробляє Fintech Farm, ідеально доповнює цю екосистему", - написав він.

Дубілет зазначив, що це, наскільки йому відомо, перший випадок подібної співпраці між Visa та українською компанією.

Fintech Farm

Зауважимо, Дмитро Дубілет у 2020 році заснував Fintech Farm, разом з Олександром Витязем та Ніком Безкровним. Цей проєкт спеціалізується на запуску необанків у співпраці з традиційними банками на ринках, що розвиваються. Портфоліо компанії включає такі успішні проекти, як Leobank в Азербайджані, Liobank у В’єтнамі та Fibo в Нігерії​.

У січні 2022 року у компанія заявили, що залучили $7,4 млн інвестицій та за два роки планують відкрити 10 необанків у країнах Азії та Африки. 

Нагадаємо, у лютому 2022 року колишній співвласник monobank Людмила Шмальченко, звинуватила Дмитра Дубілета у плагіаті. Нібито він скористався у своїх нових проєктах інтелектуальною власністю Fintech Band.

Проте, співзасновник monobank Олег Гороховський не має жодних претензій до Дубілета. Претензія до Дмитра Дубілета про нібито несанкціоноване використання ним напрацювань monobank у своєму новому проекті Fintech Farm була пред'явлена без будь-якого погодження з компанією "Фінтех Бенд", що створила monobank, і з Універсал Банком, під ліцензією якого той працює.