НБУ курс:

USD

41,21

+0,01

EUR

45,05

--0,08

Готівковий курс:

USD

41,45

41,40

EUR

45,55

45,44

Комітет Ради погодив виділення 2,2 млрд грн на відновлення прифронтових населених пунктів

Комітет Ради погодив виділення 2,2 млрд грн на відновлення прифронтових населених пунктів
Зруйнована школа у Посад-Покровському

Комітет Верховної Ради України з питань бюджету ухвалив рішення про виділення 2,2 мільярда гривень на реалізацію експериментального проекту з відновлення низки населених пунктів у прифронтових регіонах, що постраждали від збройної агресії РФ.

Про це повідомив народний депутат Денис Герман.

Основними об'єктами відновлення стануть такі населені пункти:

  • Бородянка, Київська область – 884,6 млн грн;
  • Тростянець, Сумська область – 278,1 млн грн;
  • Циркуни, Харківська область – 5,9 млн грн;
  • Посад-Покровське, Херсонська область – 819,3 млн грн;
  • Ягідне, Чернігівська область – 238,1 млн грн.

Кошти буде спрямовано на комплексну відбудову громад, зруйнованих під час бойових дій, що дозволить якнайшвидше повернути мешканців та стимулювати розвиток місцевої економіки.

Нагадаємо, ще у серпні уряд доручив терміново освоїти 2,7 мільярда гривень на комплексну відбудову низки населених пунктів, які зазнали значних руйнувань під час бойових дій.

Як тоді повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль, фінансування буде спрямоване на відновлення критичної інфраструктури в Ягідному, Посад-Покровському, Циркунах та Тростянці.

Зокрема, ці кошти повинні піти на ремонт і будівництво нових житлових будинків, дитячих садочків, амбулаторій, захисних споруд та адміністративних будівель. Міністерство інфраструктури отримало доручення від Кабміну оперативно опрацювати та направити ці кошти на реалізацію проєкту.

Додамо, що у березні у Бородянці завершили відновлення ліцею №1, який був майже повністю зруйнований російськими окупантами на початку повномасштабного вторгнення. Відбудувати заклад допоміг уряд Литви. А в Чернігівській області за кошти уряду Латвії відновили Талалаївський ліцей, який постраждав внаслідок російських обстрілів.