НБУ курс:

USD

41,09

-0,00

EUR

45,59

-0,00

Готівковий курс:

USD

41,35

41,30

EUR

45,95

45,80

Міноборони замовить для військових танки БМ "Оплот"

танк
Танк БМ "Оплот" під час тестування. Фото: Олег Синєгубов

Міністерство оборони України замовить для ЗСУ вітчизняні танки “Оплот", які вироблятиме концерн “Укроборонпром”. Даний танк є бойовою гусеничною машиною, має високу вогневу міць, надійний захист і маневреність.

Про це під час візиту до Харківської області сказав Міністр оборони України Олексій Резніков, повідомляє МОУ. 

Міністр, разом з очільником Харківщини Олегом Синєгубовим, протестувли найновіший український танк на полігоні в Харківській області. Резніков переконаний, що в танковій коаліції в перших рядах має бути саме український танк.

"На фронті обов’язково має бути броньований кулак, адже найголовніша цінність – це збереження життя наших захисників і захисниць. Я люблю кухню і музику різних народів світу, але в промисловості я залишаюся промисловим українопротекціоністом", - наголосив Резніков.

Він також додав, що саме завдяки роботі підприємствам "Укроборонпрому", Україна змогла вистояти в перші місяці війни, адже перше важке Західне озброєння почало надходити в Україну лише в кінці весни 2022 року.

БМ "Оплот" — це український танк, розроблений силами Харківського конструкторського бюро машинобудування. Виробництво першого танка почалося в кінці 2008 року і зайняло три місяці, а в травні 2009 року танк був прийнятий на озброєння Збройних сил України. Максимальна швидкість — 70 км/г.

Нагадаємо, державний концерн "Укроборонпром" налагодив виробництво та вже розпочав відвантаження артилерійського 122-мм снаряду, який раніше, за словами міністра оборони Олексія Резнікова, був дефіцитним.