НБУ курс:

USD

41,21

+0,01

EUR

45,05

--0,08

Готівковий курс:

USD

41,45

41,40

EUR

45,55

45,44

Світовий банк створює траст-фонд для України на 10 млрд доларів

Світовий банк створює траст-фонд для України на 10 млрд доларів
Ілюстрація: ua.depositphotos.com

Цього тижня Рада директорів Світового банку затвердила створення спеціального фінансового траст-фонду для підтримки України.

Про це повідомив прем’єр міністр Денис Шмигаль.

 Загальний обсяг фонду складе щонайменше 10 мільярдів доларів, причому головними донорами виступлять США та кілька інших країн.

Очікується, що у майбутньому фонд може бути збільшений, коли до нього приєднаються нові донори.

Згідно з повідомленням, основні кошти будуть спрямовані на підтримку бюджету України, зокрема на виплату заробітних плат, соціальних видатків та на критичні потреби відновлення інфраструктури та економіки.

Нагадаємо, 13 червня на полях саміту G7 лідери країн "Великої сімки" досягли домовленості про виділення 50 млрд доларів для України шляхом використання заморожених російських активів.

Щоб допомогти виконати обіцянку G7 надати Україні до кінця року до $50 млрд додаткового фінансування, Світовий банк 10 жовтня схвалив створення фонду фінансового посередництва (FIF) для підтримки України, внески до якого очікуються від США, Канади і Японії.

Також додамо, Європейська Рада погодила надання Україні макрофінансової допомоги на суму 35 мільярдів євро, а також новий механізм, який допоможе Україні у погашенні кредитів, наданих ЄС та партнерами з G7.

Джерело фото: ua.depositphotos.com