НБУ курс:

USD

41,21

-0,00

EUR

45,96

-0,00

Готівковий курс:

USD

41,50

41,43

EUR

46,42

46,29

У Великій Британії вперше виписали штраф за порушення санкцій проти Росії

У Великій Британії вперше виписали штраф за порушення санкцій проти Росії
Ілюстрація: ua.depositphotos.com

Управління з виконання фінансових санкцій (OFSI) Великої Британії оголосило про накладення грошового штрафу компанії Integral Concierge Services (ICSL) за порушення фінансових санкцій, накладених на Росію у відповідь на її незаконне вторгнення в Україну у 2022 році.

Економічна відповідальність: Топ платників податків 2024
Якщо ваша компанія входить до топ-10 підприємств своєї галузі, якщо вона свідомо будуєте “білий бізнес” та чесно платить податки задля підтримки держави — запрошуємо взяти участь у проєкті “Економічна відповідальність: Топ платники податків 2024”
Заповнити анкету

Про це повідомили в уряді країни.

Штраф у розмірі £15 000 (20 056 доларів) було накладено через те, що ICSL надала послуги з управління майном визначеній особі, яка підлягає замороженню активів, всупереч фінансовим обмеженням.

Повідомляється, що у період з 2022 по 2023 рік ICSL здійснила або отримала 26 платежів за свої послуги, попри знання або підозру щодо порушення санкцій. Важливо зазначити, що компанія не повідомила про це порушення OFSI, і активне розслідування виявило ці дії.

Міністр санкцій Великої Британії заявив, що уряд твердо налаштований забезпечити дотримання санкційного режиму та без вагань вживатиме заходів проти тих, хто його порушує.

Штраф має слугувати серйозним застереженням для бізнесу, який надає послуги високоризиковим клієнтам, а також нагадуванням про необхідність консультацій щодо виконання санкційних зобов’язань.

Цей штраф підкреслює, що Велика Британія активізує заходи щодо дотримання санкцій, як публічні, такі як штрафи, так і непублічні дії, включаючи листи-попередження.

Додамо, Рада ЄС затвердила 14-й пакет економічних та індивідуальних обмежувальних заходів у відповідь на російську агресію проти України.

"Рада ЄС ухвалила сьогодні 14-й пакет економічних та індивідуальних обмежувальних заходів для завдання подальшого удару проти режиму Путіна та проти тих, хто сприяє його злочинній, неспровокованій та невиправданій агресивній війні проти України. Це заходи  мають на меті вразити високодохідні сектори російської економіки, такі як енергетика, фінанси та торгівля, і надалі ускладнити обходження санкцій ЄС", - йдеться у повідомлення.

Джерело фото: ua.depositphotos.com