НБУ курс:

USD

41,22

--0,06

EUR

45,52

--0,19

Готівковий курс:

USD

41,50

41,42

EUR

46,14

45,92

Україна отримає додатково майже 62 млн євро на соціальні та енергетичні проекти від ЄІБ

Україна отримає додатково майже 62 млн євро на соціальні та енергетичні проекти від ЄІБ
Засідання уряду. Фото: t.me/Denys_Smyhal

4 жовтня уряд ухвалив рішення щодо залучення майже 62 млн євро фінансування від Європейського інвестиційного банку (ЄІБ) на соціальні та енергетичні проекти.

Про це повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

За його словами, ці кошти будуть спрямовані на розвиток соціальної інфраструктури, енергетичну стійкість та теплопостачання в громадах.

"Також Україна продовжує розширювати коло міжнародних партнерів для відновлення та фінансової стійкості. Зокрема, підписано угоду з Експортно-імпортним банком Кореї про фінансування в розмірі 100 млн доларів", - сказав він.

Шмигаль додав, що Україна посилює співпрацю з Організацією економічного співробітництва та розвитку і затвердили два документи, які ініціюють приєднання України до Комітету цифрової політики, а також до Комітету регуляторної політики ОЕСР.

"Це відкриє нам доступ до інформації та партнерства, які найбільш успішні країни світу впроваджують ефективні рішення в цих сферах", - сказав він.

Згідно з пресрелізом Урядового порталу, Сполучені Штати також виділяють понад мільярд доларів через USAID для відновлення української енергетичної системи та надання гуманітарної допомоги.

Додаткову підтримку Україна отримала від Швейцарії (1,7 млрд доларів на реконструкцію протягом наступних 4 років) та Німеччини, яка виділила 70 млн євро на забезпечення громад когенераційними установками та сонячними панелями.

Додамо, Україна зможе залучити 100 млн євро для підтримки громад, що постраждали внаслідок військової агресії Росії. Відповідна фінансова угода між Україною та Європейським інвестиційним банком (ЄІБ) була підписана під час Міжнародної конференції з відновлення України та знаходиться в процесі ратифікації.