НБУ курс:

USD

41,26

-0,00

EUR

44,54

-0,00

Готівковий курс:

USD

41,54

41,50

EUR

45,18

45,03

Україна отримає грант від ЄІБ на 12 млн євро для розвитку служби 112

Україна отримає грант від ЄІБ на 12 млн євро для розвитку служби 112
Фото: Мінфін

На щорічних зборах Міжнародного валютного фонду та Світового банку у Вашингтоні міністр фінансів України Сергій Марченко зустрівся з представниками Європейського інвестиційного банку (ЄІБ) та Європейського банку реконструкції та розвитку (ЄБРР).

Про це повідомляє Міністерство фінансів.

У рамках зустрічі було підписано заяву про наміри надати грантове фінансування у розмірі 12 млн євро на реалізацію проєкту зі створення в Україні європейської системи екстреної допомоги 112.

Ця ініціатива, що також отримала кредитне фінансування на суму 40 млн євро, об'єднає служби швидкої допомоги, поліцію, пожежну охорону та аварійну газову службу в єдину систему реагування на надзвичайні ситуації.

Проєкт передбачає створення сучасних кол-центрів та ІТ-інфраструктури, що допоможе забезпечити швидке та ефективне реагування на виклики і підвищить рівень безпеки для громадян.

Марченко висловив вдячність ЄІБ за підтримку України в умовах постійних атак на енергетичну інфраструктуру, наголосивши на важливості їхнього внеску у модернізацію енергосектору.

Окрім проєкту 112, ЄІБ планує інвестувати ще до 600 млн євро у відновлення критичної інфраструктури України, сприяючи її відповідності європейським стандартам та інтеграції країни до ЄС.

Під час зустрічей з ЄБРР також було обговорено майбутні пріоритети фінансування, включно з підтримкою приватного та державного секторів, зокрема в енергетиці.

Нагадаємо, раніше Міністерство внутрішніх справ України повідомляло, що робота Служби 112 має бути поширена на всю територію України до кінця 2024 року. Наразі лінія 112 працює у центральному та західному макрорегіонах країни.