НБУ курс:

USD

41,19

+0,02

EUR

45,13

--0,12

Готівковий курс:

USD

41,45

41,40

EUR

45,70

45,56

Україна підписала меморандум про співпрацю з японською JETRO

Україна підписала меморандум про співпрацю з японською JETRO
Фото: пресслужба КМУ

10 жовтня відбулося підписання Меморандуму про співпрацю між Японською організацією зовнішньої торгівлі JETRO та Офісом із залучення та підтримки інвестицій UkraineInvest.

Про це повідомив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль за результатами зустрічі з очільником  JETRO Норіхіко Ішігурою.

"Японські інвестори зможуть зміцнювати свої ділові відносини з українськими компаніями та обирати найперспективніші проєкти для своїх вкладень. Впроваджувати нові підходи й технології, які сприятимуть розвитку нашої економіки. Очікуємо, що ця співпраця принесе багато плідних результатів", - наголосив Шмигаль.

Він додав, що представники великих японських компаній запевнили, що готові брати участь у відновленні та тісно співпрацювати з українським бізнесом.

"Обговорили пріоритети у відновленні. Серед них енергетика. Гуманітарне розмінування — ще один важливий напрямок співпраці, і Японія тут серед лідерів у допомозі", - зауважив очільник уряду. 

ДОВІДКА:

JETRO (Japan External Trade Organization) – Офіс Японської організації зовнішньої торгівлі, незалежний адміністративний орган під егідою Міністерства економіки, торгівлі та промисловості Японії, створений для сприяння розвитку торговельно-економічного співробітництва з іншими країнами світу.

Японські компанії готові інвестувати в українську економіку

Раніше повідомлялося, що в Україні з’явиться представництво японської організації з розвитку зовнішньої торгівлі JETRO. Це дозволить поглибити розвиток партнерства та сприятиме поглибленню ділового співробітництва між компаніями України та Японії.

Україна і Японія підписали документ для реалізації пілотних інвестиційних проєктів японського бізнесу в Україні.

Міністерка економіки України Юлія Свириденко та старший віцепрезидент Японського агентства міжнародного співробітництва JICA (Japan International Cooperation Agency) Шохей Хара підписали Протокол обговорень щодо Проєкту посилення залучення приватного сектору для відбудови України.

Документ передбачає надання допомоги з боку JICA для реалізації пілотних інвестиційних проєктів японського бізнесу в Україні.

Також йдеться про підтримку з боку Японії у розвитку приватного сектору та інструментів промислової політики в Україні. Крім того, партнери готові надавати рекомендації щодо активнішого залучення інвестицій від японських компаній. 

За словами японської сторони, вже 14 японських компаній готові розглядати інвестиції в українську економіку.