НБУ курс:

USD

41,23

+0,01

EUR

44,91

--0,01

Готівковий курс:

USD

41,49

41,42

EUR

45,45

45,30

Перша в Україні приватна школа операторів дронів отримала сертифікат

Перша в Україні приватна школа операторів дронів отримала сертифікат
Фото: facebook.com/gda.ukraine

Міністерство оборони України вперше видало офіційний дозвіл для приватної школи операторів БПЛА. Його за спрощеною процедурою отримала київська Global Drone Аcademy. Заклад навчатиме військових і цивільних управління дронами та надаватиме військово-облікову спеціальність випускникам. 

Про це повідомляє пресслужба Міноборони.

"Відтепер заклад не лише навчатиме військових і цивільних управлінню дронами, але й надаватиме випускникам відповідну військово-облікову спеціальність. Це дозволить їм служити у війську за конкретним напрямком", - зауважили у відомстві.

Там нагадали, що експериментальний проєкт із сертифікації приватних шкіл БПЛА два тижні тому затвердив Кабінет міністрів України.

"Ця ініціатива спрямована на збільшення кількості  фахівців, які проходять підготовку в Україні, та покращення якості навчання у приватних школах. Адже сертифіковані компанії мають відповідати чітким критеріям", - додали в Міноборони.

Зауважимо, Global Drone Аcademy працює з 2022 року. За цей час школа випустила понад 3 700 операторів БПЛА. Серед її випускників – військові ССО, ГУР, СБУ та ЗСУ.

Фото: facebook.com/gda.ukraine

"Випускники сертифікованих шкіл отримуватимуть військово-облікову спеціальність, яка дозволить далі йти служити у військо за конкретним напрямом. Приватні школи з початку війни навчили тисячі пілотів, тепер ці знання підтверджуються офіційним документом. Це збільшить попит на навчання і стимулює відкриття ринку. Підприємці будуть зацікавлені в тому, щоб покращувати якість навчання, адже майбутні оператори обиратимуть школу за характеристиками та відгуками", - підкреслив міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров.

Нагадаємо, Міністерство цифрової трансформації України спільно з Київською школою економіки (KSE) запускають нову магістерську програму "Безпілотні літальні апарати". 

Ця ініціатива має на меті підготувати фахівців, здатних професійно розробляти, тестувати та вдосконалювати дрони, які стають все більш актуальними як у цивільній, так і у військовій сферах.