НБУ курс:

USD

41,44

-0,00

EUR

46,24

-0,00

Готівковий курс:

USD

41,73

41,65

EUR

46,60

46,46

Уряд затвердив план відновлення освіти на деокупованих територіях до 2027 року

Уряд затвердив план відновлення освіти на деокупованих територіях до 2027 року
Зруйнована школа в Оріхові. Фото: ДСНС

20 вересня Кабінет міністрів ухвалив розпорядження про затвердження плану заходів з відновлення системи освіти на деокупованих територіях (ДОТ) на 2024-2027 роки.

Економічна відповідальність: Топ платників податків 2024
Якщо ваша компанія входить до топ-10 підприємств своєї галузі, якщо вона свідомо будуєте “білий бізнес” та чесно платить податки задля підтримки держави — запрошуємо взяти участь у проєкті “Економічна відповідальність: Топ платники податків 2024”
Заповнити анкету

Про це повідомляє Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій.

Основні завдання цього плану включають:

  • створення умов для організації та здійснення повноцінного освітнього процесу на ДОТ;
  • підвищення компетентності педагогів щодо роботи з учнями;
  • забезпечення кожного учня якісними освітніми послугами відповідно до індивідуальних потреб та можливостей на всіх рівнях освіти;
  • активну участь громадян у проведенні заходів із відновлення якісної освіти на ДОТ.

У Мінреінтеграції додають, що реалізація цих заходів сприятиме повноцінному відновленню освітнього процесу, підвищенню кваліфікації педагогів для роботи в умовах після окупації, та забезпеченню надання якісних освітніх послуг на всіх рівнях освіти.

Проєкт було розроблено Міністерством освіти і науки, а його обговорення проводилося на засіданнях Координаційного штабу з питань деокупованих територій.

Для відновлення навчальних закладів Україні потрібно $14 млрд

Для відновлення зруйнованих і пошкоджених війною навчальних закладів Україні потрібно 14 мільярдів доларів протягом наступних дев’яти років. 

Заступник міністра освіти Андрій Вітренко розповів, що кожен сьомий заклад освіти в Україні або зруйнований повністю, або пошкоджений.

Додамо, що через війну в Україні повністю зруйновано майже 400 закладів освіти, а кожна сьома школа зазнала пошкоджень. У липні 2023 року, за даними МОН, кількість пошкоджених закладів освіти перевищувала 1000, а зруйнованих – більше 300.

При цьому, міністр фінансів Литви Гінтаре Скайсте оголосила про виділення €5 млн на підтримку реконструкції українських шкіл та дитячих садків.